Agenda Tv în perioada 15 februarie 15 martie jpeg

Agenda Tv în perioada 15 februarie-15 martie

📁 Recomandări de film
Autor: Florentina Ţone
🗓️ 18 februarie 2019

Jurnalele din Oslo 

HBO2 Marţi, 12 martie, 14:15

În 1992, când relațiile dintre israelieni și palestinieni ajunseseră la punctul cel mai de jos și orice comunicare era pedepsită cu închisoarea, câțiva israelieni și palestinieni s-au întâlnit în Oslo în secret (și în afara legii). Deși întâlnirile care au ajuns să fie cunoscute sub numele de „The Oslo Accords” au schimbat Orientul Mijlociu pentru totdeauna, ele nu au fost niciodată recunoscute oficial și au fost consemnate doar în jurnalele negociatorilor. Regizorii Mor Loushy și Daniel Sivan fac o prezentare fascinantă a celor 1100 de zile de întâlniri secrete, așa cum au fost spuse de oamenii care s-au aflat la masa negocierilor. Textele detaliate și adeseori emoționante ale participanților cuprind intriga politică, prieteniile improbabile și dorința copleșitoare de pace. 

004 escobar 004   960 jpg jpeg

Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar 

HBO Duminică, 24 februarie, 20:00 

Filmul spune extraordinara poveste de dragoste dintre cea mai faimoasă jurnalistă din Columbia, Virginia Vallejo (Penélope Cruz), și cel mai de temut lord al drogurilor din lume, Pablo Escobar (Javier Bardem). Când Virginia l-a întâlnit prima dată pe Pablo, a fost atrasă de charisma lui și de pasiunea contagioasă pentru țara lui și pentru poporul pe care îl iubea. Pe măsură ce aventura lor pasională se intensifică, exact același lucru se întâmplă și cu violența și tirania care înconjura imperiul lui Escobar. În timp ce lumea ei se prăbușește, Virginia trebuie să decidă dacă îl va sprijini pe bărbatul pe care îl iubește sau dacă va ajuta autoritățile să-l distrugă pe unul dintre cei mai violenți criminali care a existat vreodată.  

Sfarsitul imperiilor EP04 CHARLEMAGNE STATUE 03 jpg jpeg

Imperii prăbușite  

Viasat History Duminică, 17 februarie, 21:00  

Prezentată de regizorul și istoricul David Adams dintr-o perspectivă inovatoare, această serie studiază dinastii regale care s-au prăbușit spectaculos, dezvăluind poveștile dramatice ale unor regi și împărați măreți. Documentarul prezintă elemente istorice mai puțin cunoscute, ajungând din Franța și Marea Britanie până în Georgia, Uzbekistan, China și India. În plus, programul apelează la tehnici grafice și de filmare unice, absolut noi pentru genul documentarului istoric, explorând inclusiv un muzeu virtual.  

Razboiul in culori org 204105 jpg jpeg


Al Doilea Război Mondial în culori  

Viasat History Luni, 18 februarie, 21:00  

Folosind cele mai recente tehnici de restaurare și colorizare de film, iată povestea completă a celui de-al Doilea Război Mondial în culori, așa cum nu a mai fost niciodată văzută. Pe parcursul realizării seriei, toate culorile au fost meticulos verificate, atât pentru secvențele din viața civilă, cât și pentru cele cu temă militară, astfel încât să corespundă fidel realității istorice. Prin atenția pentru detalii, dezvăluirile inedite despre război și descoperirea unor noi materiale de arhivă, documentarul ne ajută să înțelegem mai bine cel mai amplu conflict din lume.