Adevăratul Putin? jpeg

Adevăratul Putin?

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 20 iunie 2014

După tensiunile recente din Ucraina, Vladimir Putin a devenit, cu siguranță, omul momentului (însă nu în sens pozitiv). Controversatul președinte rus a cucerit, din nou, atenția întregii lumi, resuscitând interesul pentru biografia sa în încercarea de a găsi, în trecutul său, explicații pentru acțiunile din ultima perioadă.

Cartea politologului Stanislav Belkovski a fost publicată anul trecut și își propune o prezentare a adevăratuluiPutin, a acelui Putin pe care occidentalii nu l-au înțeles până acum. Belkovski vrea să dărâme miturile despre Putin și să ni-l înfățișeze într-o nouă lumină. Spre exemplu:el n-ar fi fost niciodată un kaghebist adevărat și nici nu e un imperialist, așa cum l-au caracterizat străinii. Dimpotrivă:el s-ar teme de proiectele imperiale, de mare amploare, și ar fi contribuit la destrămarea definitivă a imperiului sovietic în favoarea statului național rus, deși este... rusofob!

Putem spune, așadar, că autorul a reușit ceea ce și-a propus:Vladimir Putin, așa cum apare în paginile acestui volum, este complet diferit de acel Putin pe care credeam că îl cunoaștem. Fie că acceptăm sau nu teoriile controversate ale lui Belkovski (contrazise în bună măsură de evenimentele recente), autorul ne oferă informații inedite despre președintele rus, astfel că biografia aceasta merită citită.

Putin. Biografia interzisă

Autor:Sanislav Belkovski

Editura Corint;număr pagini:384;preț:29, 90 lei