Activități interactive de Ziua Națională a României, în cadrul expoziției „Inima Reginei” de la Palatul Mogoșoaia jpeg

Activități interactive de Ziua Națională a României, în cadrul expoziției „Inima Reginei” de la Palatul Mogoșoaia

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 noiembrie 2021

Regina Maria, simbol al Unirii și al României Mari, va fi omagiată pe 1 Decembrie, prin organizarea unei acțiuni interactive, în cadrul expoziției dedicată Suveranei României Mari, deschisă la Palatul Mogoșoaia.  

Vernisată pe 29 octombrie, chiar de ziua de naștere a Reginei Maria, expoziția reunește lucrările pictorului Bogdan Mihai Radu și creațiile vestimentare semnate de Mimi Chipăilă și își propune să readucă în atenția publicului momente și imagini din viața Reginei, unele dintre ele devenite emblematice, surprinse inclusiv la Palatele Mogoșoaia și Ştirbei din județul Ilfov.  

Poster Inima Reginei jpg jpeg

Pe data de 1 decembrie, de la ora 12,00, în cadrul midissage-ului expoziției va fi organizată o activitate interactivă pentru vizitatori, o inimă albă, îmbrăcată în pânză pentru pictat, urmând a fi la dispoziția publicului doritor să se exprime prin culoare și să contribuie la o lucrare colectivă de artă. Ulterior, acest obiect decorativ va fi expus în sediul Consiliului Județean Ilfov. 

Expoziția "Inima Reginei" poate fi vizitată atât online, pe www.inimareginei.culturailfov.ro, cât și fizic, accesul publicului larg urmând a se face în conformitate cu noile reglementări legale actuale. Organizată de către Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, expoziția va rămâne deschisă până în data de 29 ianuarie 2022.