A apărut o nouă lucrare despre Revoluţia Franceză jpeg

A apărut o nouă lucrare despre Revoluţia Franceză

📁 Carte
Autor: Bogdan Vârşan
🗓️ 19 august 2011

Cunoscutul politolog, sociolog si îndrăznim să spunem istoric american Fracis Fukuyama, consacrat mai ales după apariţia Sfârşitului Istoriei pe care l-a decretat imediat după prăbuşirea comunismului în Europa de Est, revine în atenţia cititorilor săi cu un nou fascinant volum în care ne invită într-o călătorie a evoluţiei instituţiilor politice din preistorie până la Revoluţia Franceză:The Origins of Political Order:From Prehuman Times to the French Revolution.

Autorul are în vedere trei dintre insituţiile moderne:statul, domnia legii şi guvernarea responsabilizată. Începând cu natura umană Fukuyama ne aduce pe tărâmul comparativului având în vedere cele mai importante civilizaţii istorice:chineză, indiană, cea a orientului apropiat şi cea europeană.

Obiectivunl major al metodei comparate folosite de cercetătorul american este acela de a ne arăta de ce lumea arată astăzi aşa şi nu altfel. Cu binecunoscutul său stil caracteristic Fukuyama nu oferă tipul de răspunsuri convenţionale cu care suntem atât de obişnuiti ci mai degrabă drumul către noi chei de interpretare a lumii în care trăim.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm şi traducerea volumului în limba română. Pentru cei nerăbdatori să răspundă unor întrebari cum ar fi:de unde?, de ce? sau cum? varianta în limba engleză este disponibilă pe amazon.com