5 motive pentru care să citești cărți de istorie  Află cum te poate ajuta un anticariat care cumpără cărți! jpeg

5 motive pentru care să citești cărți de istorie. Află cum te poate ajuta un anticariat care cumpără cărți!

Autor: advertorial
🗓️ 11 august 2021

Istoria este un subiect pe care mulți îl consideră plictisitor de studiat, dar în realitate ascunde o serie de beneficii. Istoria este un portal spre trecut. Ea îți oferă o imagine foarte clară a modului în care diferitele aspecte ale societății - cum ar fi tehnologia, sistemele guvernamentale și chiar societatea în ansamblu - au funcționat în trecut, astfel încât să înțelegi și prezentul.

De ce să citești cărți de istorie?

1. Îți permit să observi și să înțelegi cum s-au comportat oamenii și societățile de-a lungul timpului

De exemplu, suntem capabili să evaluăm războiul, chiar și atunci când o națiune este în pace, privind înapoi la evenimentele anterioare. Istoria ne oferă datele care sunt folosite pentru a crea legi sau teorii despre diferite aspecte ale societății.

2. Îți oferă date despre identitate

Acesta este, de fapt, unul dintre principalele motive pentru care istoria este încă predată în școlile din întreaga lume. Istoricii au putut afla cum s-au format țări, familii și grupuri, cum au evoluat și s-au dezvoltat de-a lungul timpului. 

3. Te ajută să înțelegi problemele actuale

Istoria te ajută să înțelegi problemele actuale prin întrebări profunde despre motivele pentru care lucrurile sunt așa cum sunt. De ce au contat războaiele din Europa secolului XX pentru țările din întreaga lume? Cum și-a câștigat și menținut Hitler puterea? Cum a avut acest lucru un efect asupra modelării lumii și a sistemului nostru politic global de astăzi?

4. Te ajută să înțelegi procesul schimbărilor survenite în timp

Dacă vrei să înțelegi cu adevărat de ce s-a întâmplat ceva - în orice domeniu - trebuie să cauți factorii declanșatori. Numai prin studiul istoriei oamenii pot vedea și înțelege motivele care stau la baza acestor schimbări. Și numai prin istorie poți înțelege ce elemente ale unei instituții sau ale unei societăți continuă, indiferent de schimbările care apar.

5. Te ajută să devii un cetățean mai informat

Istoria ne arată cine suntem ca grup colectiv. Iar a fi informat despre acest lucru este un element cheie în menținerea unei societăți democratice. Aceste cunoștințe te ajută să ai un rol activ în sfera politică prin dezbateri educate și prin rafinarea convingerilor de bază. Prin cunoașterea istoriei, cetățenii își pot schimba chiar și vechile sisteme de credință.

Ce să faci cu cărțile de istorie deja citite

Acum că știi care sunt cele 5 beneficii ale citirii cărților de istorie, află ce poți face cu cele pe care deja le-ai citit și îți ocupă spațiul din bibliotecă:

Vinde-le online

Vinde-le singur online, însă așteaptă-te ca sa fie un drum mai anevoios. 

Oferă-le cadou

Dacă ai un amic pasionat de istorie i le poți oferi cadou de ziua de naștere. Trebuie doar să ai în vedere faptul că nu vor arăta precum cele noi cu coperți atractive gata să-ți stârnească curiozitatea.

Apelează la un anticariat care cumpără cărți

Cea mai bună soluție este să apelezi la un anticariat care are inclus serviciul „cumpăr cărți.” Specialiștii unui anticariat care cumpără cărți îți vor evalua corect volumele și îți vor face plata pe loc. Prin serviciul „cumpăr cărți” ai avantajul de a-ți achiziționa alte cărți de istorie. Tu îți vei aprofunda cunoștințele în timp ce volumele vechi ajung la alți pasionați de istorie.

Istoria te ajută să devii o versiune mai bună a ta ca cetățean, student și persoană în general. Iar un anticariat care cumpără cărți, cum este Anticariat-carti.com, contribuie la acest proces. Dacă ai in biblioteca ta cărți de istorie sau din alte domenii, pe care le-ai citit si nu mai prezintă interes pentru tine, nu ezita să apelezi la un anticariat care cumpără cărți. Cu ajutorul acestuia, cărțile tale vor ajunge in mainile altor pesoane dornice să descopere lucruri noi.

_________

Sursă foto: Thomas Bormans on Unsplash.com