5 filme care au câștigat surprinzător Oscarul jpeg

5 filme care au câștigat surprinzător Oscarul

Autor: Redacția
🗓️ 15 decembrie 2020

Gala Premiilor Oscar ne-a oferit în mulți ani surprize majore, iar previziunile specialiștilor au fost date de multe ori peste cap.

Iată așadar 5 filme care au câștigat surprinzător Oscarul:

1. Shakespeare in Love - În 1998, marele favorit la câștigarea Oscarului pentru cel mai bun film era Saving Private Ryan. Toată lumea era convinsă că filmul regizat de Steven Spielberg va câștiga marele premiu, având în vedere subiectul și recenziile pozitive, dar și faptul că Tom Hanks a făcut un rol foarte bun. Totuși, câștigător a ieșit Shakespeare in Love. Ba mai mult, Gwyneth Paltrow a primit Oscarul la categoria cel mai bun rol secundar deși a apărut doar 8 minute în film. Shakespeare in Love a avut un buget de 25 de milioane de dolari, iar încasările s-au ridicat la aproape 290 de milioane de dolari. Din distribuție au făcut parte Gwyneth Paltrow, Joseph FIennes, Geoffrey Rush, Colin Firth și Ben Affleck.

2. Rocky - 1976 a fost un an foarte bun pentru industria cinematografică, iar lupta era foarte strânsă la Gala Premiilor Oscar. Specialiștii se așteptau ca marele premiu să creeze o bătălie între Taxi Driver, All the President's Men și Network, dar în cele din urmă, spre stupoarea tuturor, marele premiu a ajuns la Rocky. A fost o surpriză majoră, în condițiile în care bugetul a fost de doar 960 de mii de dolari, dar încasările au trecut de 225 de milioane de dolari, echivalentul a peste 1 miliard de dolari în banii de astăzi. Dar Rocky s-a dovedit a fi începutul unei francize de succes. Ulterior au mai apărut 5 filme Rocky plus spin-off-urile Creed și Creed II. De asmenea, au apărut multe jocuri, unul dintre cele mai populare fiind slotul Rocky, creat de compania Playtech. Printre simbolurile slotului care poate fi jucat la această adresă se află portretul lui Stallone în rolul lui Rocky Balboa, Apollo Creed, Ivan, James Lang și Adrian și Paulie Pennino.

3. How Green Was My Valley - La Gala Premiilor Oscar din 1942 s-a înregistrat o nouă surpriză. Toată lumea considera Citizen Kane ca fiind mare favorit să câștige premiul la categoria cel mai bun film al anului 1941, însă în cele din urma învingător a ieșit How Green Was My Valley. Mai mult, a mai primit încă 3 premii. Filmul spune povestea unor galezi care lucrează în industria cărbunelui și problemele care apar în momentul în care acest mod de viață nu mai funcționează. How Green Was My Valley a fost regizat de John Ford, iar din distribuție fac parte Walter Pidgeon, Maureen O'Hara și Anna Lee.

4. The King's Speech - Puțini sunt cei care se așteptau ca acest film să câștige Oscarul pentru cel mai bun film, mai ales că la gala din 2011 a concurat cu The Social Network, care prezintă povestea înființării Facebook. Marele premiu a ajuns însă la The King's Speech, care a avut un buget de doar 15 milioane de dolari. Succesul la box office a fost mare, iar încasările au trecut de 420 de milioane de dolari. În total, The King's Speech a avut 12 nominalizări la Premiile Oscar, cele mai multe în acel an. Acest film a câștigat patru premii Oscar.

5. Dances With Wolves - În 1991, toată lumea era convinsă că Goodfellas avea să câștige Oscarul la categoria cel mai bun film al anului 1990. Erau suficiente motive, în condițiile în care distribuția era una de top, cu Robert De Niro și Joe Pesci, iar regia a fost semnată de Martin Scorsese. Totuși, câștigător a ieșit Dances With Wolves, film regizat și produs de Kevin Costner, care a avut și rolul principal. Ce-i drept, și Dances With Wolves a fost un succes la box office, având încasări de peste 400 de milioane de dolari.