Autor 17979 vizualizări


Într-un material video realizat de Kronos Media sunt surprinse imagini de arhivă fascinante din Berlin, în iulie 1945, după capitularea Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, care arată rămăşiţele unui oraş ruinat şi momente obişnuite din vieţile oamenilor care se bucurau, printre altele, că pot merge din nou cu tramvaiul.

În mai 1945 Germania nazistă era înfrântă de armatele aliate. Un colaj produs de Kronos Media, cu imagini de arhivă, restaurate în format High Definition, arată Berlinul în vara de după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Un oraş aproape ruinat, cu clădiri bombardate, în care femeile fac curăţenie în apartamentele fără pereţi, iar tinerii roiesc pe biciclete în jurul unui tablou imens al conducătorului sovietic, Iosif Stalin.

Acest video este o simplă, dar utilă completare la documentarele istorice, emisiunile TV şi paginile din cărţile de istorie despre viaţa din timpul şi după celui de-al Doilea Război Mondial. Sunt imagini-color din iulie 1945 dintr-un Berlin distrus de războiul îndelungat, de bombardamentele Aliate, care surprind Reichstag-ul (clădirea parlamentului german), Poarta Brandenburg, renumitul hotel Adlon, Führerbunker (buncărul lui Hitler), dar şi pe muncitoarele zâmbitoare care lucrau pe străzi sau tramvaiul pus din nou în circulaţie după încheierea războiului.

Citeste mai mult:adev.ro/o63mdb