VIDEO Dezbatere Historia, de la ora 11 00 la Adevărul Live: cum a fost afectat  Bucureştiul de cutremure de a lungul istoriei? jpeg

VIDEO Dezbatere Historia, de la ora 11.00 la Adevărul Live: cum a fost afectat Bucureştiul de cutremure de-a lungul istoriei?

📁 Istorie Urbană
Autor: Redacția

Capitala României a evoluat de la un sat de câmpie la statutul de oraş cu două milioane de locuitori, istoria sa fiind marcată de cataclisme naturale. Incendiile, inundaţiile şi mai ales cutremurele au însoţit dezvoltarea aşezării.

Locuitorii săi au trecut prin momente teribile şi trăiesc sub ameninţarea marelui cutremur. Zona seismică Vrancea este coşmarul bucureştenilor. În secolul trecut cutremurele din adâncul zonei Vrancea au lovit crunt Bucureştiul de două ori, în 1940 şi în 1977. În prezent zona se dovedeşte activă, ducându-i pe mulţi cu gândul la ceea ce este mai rău. Cum a fost afectat oraşul de cutremurele prin care a trecut? Ce putem spune despre capacitatea oraşului de astăzi de a fece faţă ameninţării?Astăzi de la ora 11, la Adevărul Live cu istoricul Dan Falcan, specialist în istoria Bucureştiului, Ciprian Plăiaşu, editor revista Historia, o dezbatere moderată de Ion M. Ioniţă.