Unele neclarități în septembrie 2001 și prabusirea World Trade Center jpeg

Unele neclarități în septembrie 2001 și prabusirea World Trade Center

Anul 2001 va rămâne în istorie prin celebrele atentate care au zguduit America. Marea putere militară era atacată chiar în inima economică și financiară de către echipe de sinucigași fanatizați de religie. Avioanele de linie au fost capabile să lovească clădirile din complexul World Trade Center din New York și au ars cu un fum negru WTC1 și WTC 2, cele mai înalte construcții din SUA în 1973.

A urmat apoi căderea clădirii denumite WTC 7. Era o structură solidă din oțel și n-a fost lovită de avioane. Totuși, s-a prăbușit precum un castel din cărți de joc. S-a motivat că șocul prăbușirii celor două imense turnuri a șubrezit structura de rezistență și dezastrul s-a produs. Autoritățile au considerat că focul necontrolat a contribuit din plin la nimicirea clădirii cu 47 de etaje, înaltă de 190 m, lungă de 100 m și lată de 43 m. Această ipoteză nu poate să fie decât o minciună sfruntată.

WTC 7 ar rămâne singura construcție din oțel ce s-a prăbușit în urma unui incendiu. Oare ce foc a putut să asigure temperaturi de peste 1400 grade Celsius pentru înmuierea sau topirea metalului? Trebuie să se țină cont de încă un aspect. Focul dezvoltat în 2001 nu se afla în interiorul unui furnal. Arderile în spații deschise duc la disiparea energiei și nu se pot atinge temperaturi de înmuiere sau topire a grinzilor din fier și oțel. Ar mai fi o mică problemă, un aspect neglijat de analiștii evenimentelor din 11 septembrie 2011. WTC 7 nu era vecină cu clădirile prăbușite. Era protejată de distanță și, mai ales de structura de rezistență a WTC 6 și WTC 5.

er 1 jpg jpeg

Se mai observă că nici alte clădiri din regiune, cu alți proprietari, nu s-au sfărâmat sub ploaia de resturi. Astfel, One Liberty Plaza, a 188-a clădire ca înălțime din lume în 2006, a avut doar fațada afectată. Clădiri asemănătoare ca structură de rezistență cu turnurile distruse, WFC 1 și WFC 2 au avut avarii înlăturate până în mai 2002. Uimitor este faptul că blocul Verizon, ridicat în perioada 1922 – 1927, adică destul de vechi în raport cu clădirile din zonă, a rezistat șocului produs de prăbușire, ceea ce nu s-a întâmplat cu WTC 7 aflat în apropiere.

Oare când se va afla adevărul? Sau va fi ca la moartea lui JFK? Nici cazul Pearl Harbor n-a fost încă rezolvat.