Un portret de Rembrandt a fost adjudecat la un preţ record jpeg

Un portret de Rembrandt a fost adjudecat la un preţ record

Un portret realizat de celebrul pictor olandez Rembrandt Harmenszoon van Rijn (1606-1669) a fost adjudecat pentru 22 de milioane de euro, la o licitaţie organizată la Londra de Casa Christie’s, acesta constituind un nou record mondial de preţ pentru artist.

„Portretul unui bărbat“, opera lui Rembrandt, a fost evaluat la o sumă cuprinsă între 20 şi 27 de milioane de euro. Pânza a fost vândută prima dată la licitaţie în 1930, pentru 18.500 de lire sterline (20.500 de euro).Recordul precedent pentru o lucrare de Rembrandt a fost stabilit de „Portretul unei femei de 60 de ani“, vândut pentru 19, 8 milioane de lire sterline la o licitaţie organizată tot de Casa Christie’s, la Londra, în decembrie 2000.

Cumpărătorul a dorit să rămână anonim, acesta licitând prin telefon. Totuşi, surse din cadrul licitaţiei au declarat că acesta se pare că este Steve Wynn, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Las Vegas.În vârstă de 67 de ani, Wynn are o avere estimată la 1, 5 miliarde de dolari şi mai deţine picturi semnate de nume ca Cézanne, Gauguin, Van Gogh, Manet, Matisse sau Vermeer.

În colecţia lui se află şi un alt tablou de Rembrandt, cumpărat tot la licitaţie, cu 11 milioane de dolari, în 2003.