Un poet strânge semnături pentru aducerea osemintelor lui Brâncuşi în Gorj jpeg

Un poet strânge semnături pentru aducerea osemintelor lui Brâncuşi în Gorj

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția

Poetul şi eseistul Laurian Stănchescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a iniţiat o campanie de strângere de semnături, la Târgu Jiu, pentru a aduce în Gorj osemintele sculptorului Constantin Brâncuşi, relatează NewsIn.

Stănchescu a declarat miercuri, la Târgu Jiu, că intenţionează să strângă câteva mii de semnături şi că va face toate demersurile necesare pentru a convinge autorităţile din Franţa în acest demers.

„Acţiunea a început practic de azi, de la Poarta Sărutului din Târgu-Jiu şi va continua la Hobiţa, satul de baştină al marelui artist. Eu cred foarte mult că voi reuşi să aduc osemintele lui Brâncuşi în Gorj. Dacă este nevoie, o să intru în audienţă chiar şi la preşedintele României, voi ruga pe cineva să facă o interpelare în Parlamant. Voi iniţia strângerea de semnături din poartă în poartă. Dacă va fi nevoie, voi merge pe jos către Franţa, tocmai pentru că francezii sunt extrem de sensibili la actele de cultură. Sunt sigur că Franţa va înţelege acest gest, deoarece noi îl iubim pe Constantin Brâncuşi. Marele nostru sculptor nu a fost promovat suficient şi poate fi promovat mai mult în continuare", a afirmat poetul.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj s-au arătat interesaţi de acţiunea poetului şi l-au asigurat că îl vor sprijini. În urmă cu două săptămâni, Stănchescu a iniţiat un "marş al culturii", plecând, pe jos, din Bucureşti spre Sarmizegetusa, pentru a atrage atenţia asupra faptul că "în România, cultura se prăbuşeşte de la o zi la alta". Deşi poetul a afirmat iniţial că la acest marş urmau să participe mult mai mulţi oameni de cultură, în cele din urmă a pornit singur în acest demers temerar.