Un adăpost nazist a fost descoperit în jungla argentiniană jpeg

Un adăpost nazist a fost descoperit în jungla argentiniană

O echipă de arheologi a descoperit în jungla argentiniană, în apropiere de Paraguay, ruinele a ceea ce ar putea fi un adăpost pentru liderii nazişti ce sperau să scape în cazul unei înfrângeri. Adăpostul nu a fost folosit niciodată.

Cercetătorii argentinieni studiază ruinele a trei clădiri localizate în parcul Teyu Cuare, din nordul Argentinei, în apropiere de Paraguay, potrivit publicaţiei locale Clarin, citată de „The Guardian“.

În clădirile din junglă, cercetătorii de la Universitatea din Buenos Aires au descoperit cinci monede germane, realizate între 1938 şi 1941, dar şi un fragment dintr-o farfurie din porţelan cu inscripţia „Made in Germany“.

“, explică liderul echipei de arheologi argentinieni, Daniel Schavelzon.

Totuşi, se pare că această ascunzătoare n-a fost folosită. Mii de nazişti, dar şi fascişti croaţi sau italieni, au sosit în Argentina cu binecuvântarea preşedintelui de atunci, Juan Perón, care a condus ţara din 1946 până în 1955 şi, din nou, pentru scurt timp, în anii '70, potrivit Centrului Simon Wiesenthal din California, SUA.

image

În 1960, Adolf Eichmann, unul dintre principalii responsabili pentru Holocaust, a fost capturat în Buenos Aires de către o echipă israeliană de comando şi dus pentru a fi judecat în Israel, unde a şi fost executat.

Printre alţi nazişti care şi-au căutat adăpost în Argentina se numără şi Josef Mengele, Walter Kutschmann, Josef Schwammberger, Eduard Roschmann şi Wilfred Von Oven, conchide „The Guardian“.