Topul celor mai grandioase monumente sculptate in piatră jpeg

Topul celor mai grandioase monumente sculptate in piatră

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția

Imaginaţia omului s-a împletit deseori cu grandoarea naturii. Monumentele sau cladirile sculptate direct in piatra sunt unele dintre cele mai impresionante astfel de manifestari artistice.Vă prezintăm unele dintre cele mai cunoscute astfel de monumente sculptate direct în piatră. Unele dintre ele sunt incluse în Patrimoniul UNESCO şi milioane de turişti merg anual să le viziteze pentru a le admira mareţia şi pentru a le afla misterul. De ce nu poate prezentarea noastră vă dă vreo idee.

Marele Sfinx din Giza, Egipt

image

Se presupune ca marele Sfinx de pe platoul Giza, Egipt, ar fi fost construit de vechii egipteni, in mileniul trei i.Hr. Leul cu cap de om este cea mai mare statuie monolita din lume, avand 73, 5 metri lungime, 6 metri latime si 20 metri inaltime.

Petra, Iordania

image

Situl pitoresc, sculptat direct in piatra de la Petra, a fost recent desemnat patrimoniu mondial, dar si una dintre noile minuni ale lumii moderne. Situl de la Petra a fost construit de catre civilizatia nabateana, fiind prezentat si in diverse productii cinematografice precum Indiana Jones, The Last Crusade sau Mortal Kombat.

Muntele Rushmore, USA

image

Sculptura monumentala de pe Muntele Rushmore reprezinta de fapt 150 de ani de istorie a Statelor Unite ale Americii. Monumentul prezinta sculpturile chipurilor sefilor de stat George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt si Abraham Lincoln. Sculptura atrage anual 2 milioane de vizitatori.

Click aici pentru a vedea restul topului