Topul celor mai ciudate tabuuri din Rusia   câteva au fost împrumutate și de români jpeg

Topul celor mai ciudate tabuuri din Rusia - câteva au fost împrumutate și de români

Rusia, una dintre cele mai impresionante națiuni din lume, este bine cunoscută pentru cultura, muzica, arhitectura, tradiția și ritualurile sale. Nu în ultimul rând despre Rusia se cunoaște și opoziția vehementă cu privire la ... occident. Însă, unele dintre părțile inseparabile ale culturii sunt tabuurilor, pe care rușii nu le pot trece cu vederea. Iată care sunt cele mai ciudate tabuuri din Rusia! 

Spargerea oglinzii 

Nu trebuie să spargi o oglindă în Rusia, deoarece este considerat un semn de ghinion. Poporul rus consideră că oglinda este reflecția propriului tău sine și, dacă ea a fost spartă, poți avea ghinion în următorii 7 ani.

Oferirea unui portofel gol 

Rușii sunt de părere că nu ar trebui să oferi niciodată cadou un portofel fără bani. Dacă faci asta, trebuie să pui și niște bani în el. Tradiția veche din Rusia spune că un portofel gol atrage ghinionul.

Mituri despre nou-născuți 

Odată ce copilul s-a născut, proaspăta mamă nu ar trebui să arate copilașul persoanelor străine. Se spune că ele îl reprezintă pe diavol. În schimb, mama poate arăta copilul numai tatălui și membrilor apropiați din familie. Această superstiție este valabilă de mai bine de 40 de ani.

Iepurele care-ți taie calea 

În India, pisica neagră este considerată un semn al ghinionului. În mod similar, rușii cred că iepurele aduce ghinion. Iar dacă el îți taie calea, atunci chiar că este considerat un ghinion.  

Verificarea adevărului 

Știi cum își dau seama rușii dacă o persoană spune adevărul? Conform unei credințe ruse bizare, se crede că dacă o persoană strănută în timp ce vorbește cu cineva, înseamnă că spune adevărul.

Întoarcerea acasă pentru lucruri uitate 

Rușii sunt punctuali și, prin urmare, uitarea lucrurilor nu este considerată bună, conform culturii. O superstiție rusă spune că nu trebuie să te întorci acasă pentru a lua lucruri uitate. Dacă faci acest lucru, atragi ghinionul și drumul pe care trebuie să-l faci poate deveni periculos. Rușii nu se întorc niciodată acasă dacă au uitat ceva!

Păstrarea sticlelor goale 

Odată ce ai terminat de băut ce aveai în sticlă, trebuie să arunci sau să lași sticlele goale pe podea. Rușii sunt destul de superstițioși dacă se ține o sticlă goală pe masă sau în mână. Ei spun că sticlele goale le provoacă o stare de nervozitate.

Ploaia în Rusia 

Se spune că rușii consideră ploaia un noroc! Iar dacă plouă înainte de a pleca de acasă, înseamnă că drumul va fi bun și fructuos.

Ploaia la nuntă 

În plus față de superstiția ploii, se consideră că, dacă plouă în ziua nunții tale, vei deveni o persoană prosperă și bogată în viitor. S-a dovedit că ploia chiar aduce întotdeauna noroc rușilor!

O parte dintre aceste superstiții au fost împrumutate și la noi.