Top 15 cei mai diabolici nazişti jpeg

Top 15 cei mai diabolici nazişti

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Stan Mircea Flavius

Al Treilea Reich (1933-1945) a fost fără doar şi poate, cel mai dur regim din istorie. Fiind alcătuită din personaje caustice, această administraţie a fost responsabilă pentru iniţierea celui mai mare şi mai costisitor război pe care lumea l-a cunoscut şi pentru comiterea unora dintre cele mai mari acte de genocid.

Această listă putea fi mult mai mare, dar ne-am rezumat la următorii 15 membrii ai NSDAP.

15.Hermann Wilhelm Göring

hermann goring 1 jpg jpeg

Considerat unul dintre eroii germani ai Primului Război Mondial, Reichmareşalul a fost comandantul aviaţiei militare Luftwaffe şi fondatorul Gestapo. După căderea Franţei, a furat milioane de lire constând în obiecte de artă aparţinând evreilor şi a acumulat o avere personală. Göringa luat parte la Puciul de la Berărie din 1923 fiind rănit în stomac. Ulterior, luând morfină pentru ameliorarea durerii, a devenit dependent de acest drog pentru tot restul vieţii sale. A fost implicat în planificarea Holocaustului. Göringa fost cel mai mare inculpat în cadrul Procesului de la Nürnberg. Condamnat la moarte prin spânzurare, s-a sinucis în celulă în noaptea dinaintea execuţiei, înghiţind cianura.

14. Ilse Koch

654if00z jpg jpeg

Cunoscută drept şi “Bitch of Buchewald” datorită cruzimii sadice la adresa prizonierilor. Ilse Koch a fost căsătorită cu ofiţerul SS Karl Otto Koch, dar l-a pus în umbră prin nemiloasa ei nepăsare faţă de viaţă, această caracteristică a devenit o marcă înregistrată a ei.

Obişnuia să meargă dezbrăcată prin lagăre, şi oricine îndraznea să o privească era împuşcat pe loc. Cea mai abominabila acuzaţie împotriva Ilsei Koch a fost aceea că selecta deţinuţii cu tatuaje interesante pentru a fi ucişi, astfel încât pielea lor să fie folosită pentru a face abajururi.

După război a fost arestată şi a stat în inchisoare pentru diferite acuzaţii, până când s-a spânzurat în celula sa în 1967.

13.Joseph Goebbels

joseph goebbels 0 jpg jpeg

Dr. Paul Joseph Goebbels a fost Ministrul Propagandei şi un antisemit declarat. Discursurile de ură ale lui Goebbels împotriva evreilor au iniţiat soluţia finală şi, fără îndoială, au ajutat la balansarea opiniei publice în detrimentul evreilor.

Bolnav de poliomielită, Goebbels avea un picior strâmb, dar acest lucru nu i-a afectat poziţia de al doilea cel mai bun orator al Reichului. A conturat fraza “Război Total” şi a fost indispensabil în a convinge naţiunea să lupte mult timp după ce războiul era deja pierdut. La sfârşitul războiului, Goebbels a dat dovadă de mare devotament şi a rămas alături de Hitler în Berlin, unde s-a sinucis alături de soţia Magda şi cei 6 copii.

12. Franz Stangl

stangl ca45 jpg jpeg

Născut în Austria, Stangl a fost comandantul lagărelor de exterminare Sobibor şi Treblinka. În 1940, în urma unui ordin direct al lui Heinrich Himmler, Stangl a devenit director al Programului de Eutanasiere T-4 şi al Institutului de Eutanasiere Schloss Hartheim, unde cei bolnavi psihic erau trimişi pentru a fi ucişi. Stangl a acceptat postul şi s-a deprins repede cu uciderea evreilor, percepând prizonierii, nu ca oameni, ci ca “marfă”. A fost citat spunând:”Îmi aduc aminte că stăteam lângă gropile pline de cadavre însângerate…cineva a întrebat <<Ce facem cu acest gunoi putrezit?>>asta m-a făcut să-l privesc ca pe o marfă.” . Stangl a reuşit să fugă din Germania după război şi a fost arestat în Brazilia în 1967. A fost judecat pentru moartea a 900.000 de persoane. A recunoscut crimele, dar a argumentat:”Conştiinţa mea este curată .Îmi făceam doar datoria.”.  A murit de infarct în 1971, în timp ce îşi ispăşea închisoarea pe viaţă.

11.Paul Blobel

paul blobel jpg jpeg

În timpul invaziei germane asupra Uniunii Sovietice, a comandat Sonderkommando 4a din Einsatzgruppe C, care era activă în Ucraina. Urmând trupele Wermacht-ului în Ucraina, Einsatzgruppen era responsabilă pentru lichidarea celor nedoriţi din punct de vedere politic şi rasial. Blobel a fost principalul responsabil pentru masacrul Babi Yar de la Kiev. Aproximativ   59.000 execuţii îi sunt atribuite lui Blobel, deşi el a recunoscut doar 10.000-15.000 într-o mărturie scrisă. A fost condamnat la moarte de Tribunalul de la Nürnberg în procesul Einsatzgruppen. A fost spânzurat în închisoarea Landsberg la 8 iunie 1951.

10.Josef Kramer

kramer josef ss hauptsturmf hrer jpg jpeg

Kramer a fost comandantul lagărului Bergen-Belsen. Poreclit “Bestia din Belsen” de către deţinuţii din lagăr, a fost un criminal de război nazist, direct responsabil pentru moartea a mii de oameni. Kramer a adoptat propria politică inumană la Auschwitz şi Belsen, şi alături de Irma Grese şi-a terorizat deţinuţii fără remuşcări. După sfârşitul războiului a fost acuzat de crime de război şi a fost spânzurat în închisoarea Hameln de călaul britanic Albert Pierrepoint. În timpul procesului a motivat lipsa de sentimente prin faptul că “urma ordine”.

9. Ernst Kaltenbrunner

be11df40400073ca296229e1c48e4d69 jpg jpeg

Austriac la origine, Kaltenbrunner a fost şeful securităţii în Reich, unde l-a înlocuit pe Reinhard Heydrich. A fost preşedintele Interpolului între 1943 şi 1945, iar misiunea sa era de a distruge inamicii din interiorul Reichului. Kaltenbrunner era impunător din punct de vedere fizic, cu cicatrici pe ambii obraji, ce-l făceau să arate ca un călau.

            Kaltenbrunner a fost unul din marii autori ai Holocaustului şi a fost spânzurat  după Procesul de la Nürnberg pe data de 16 octombrie 1946. A fost omul cu cel mai mare grad din  SS care a fost spânzurat.

8. Friedrich Jeckeln

friedrich jeckeln in soviet custody jpg jpeg

Jeckeln a condus una dintre cele mai mari divizii ale Einsatzgruppen, şi a fost responsabil pentru ordonarea uciderii a peste 100.000 de evrei şi alţi inamici ai Celui de-al Treilea Reich, în Uniunea Sovietică. Jeckeln a dezvoltat propriile metode de ucidere în masă, care au devenit cunoscute drept “Sistemul Jeckeln” în timpul Masacrelor de la Rumbula, Babi Yar si Kamianets-Podilskyi. După război a fost judecat şi spânzurat de către ruşi, la Riga, la 3 februarie 1946.

7.Oskar Paul Dirlewanger

oskar dirlewanger jpg jpeg

Veteran al Primului Război Mondial, dr. Oskar Dirlewanger a condus infama Brigadă SS Dirlewanger, un batalion alcătuit din cei mai depravaţi criminali ai Reichului. Dirlewanger a violat două fete de 13 ani cu diferite ocazii în anii 1930, pierzându-şi titlul de doctor după ce a fost încarcerat, doar pentru a-i fi redat datorită luptei curajoase din Războiul Civil Spaniol. S-a oferit voluntar pentru SS la începutul Celui de-al Doilea Război Mondial, şi i s-a dat propriul batalion datorită artei sale militare. Unitatea lui Dirlewanger a fost angajată în lupta împotriva partizanilor din Uniunea Sovietică ocupată, însă se crede că el şi soldaţii lui au torturat, violat şi omorât civili, iar Dirlewanger le dădea femeilor captive stricnină pentru a-şi amuza soldaţii în timp ce ele mureau în agonie.

Dirlewanger a fost capturat de francezi într-un spital după ce fusese rănit în prima linie, deoarece îşi conducea întotdeauna soldaţii în lupta. Francezii l-au predat polonezilor care l-au închis şi l-au torturat preţ de câteva zile. A murit din cauza rănilor provocate de gărzile poloneze la 5 iunie 1945.

6.Odilo Lotario Globocnik

bundesarchiv bild 146 2007 0188 odilo globocnik jpg jpeg

Odilo Globocnik a fost un nazist austriac, iar mai târziu, un lider SS. A fost unul din oamenii cei mai responsabili pentru lichidarea a milioane de prizonieri din timpul Holocaustului. Globocnik a fost responsabil pentru lichidarea Ghetoului Varşovia care cuprindea 500.000 de evrei, fiind cea mai mare comunitate de evrei din Europa,   şi a doua din lumea după cea de la New York. Este cunoscut de asemenea pentru lichidarea Ghetoului Bialystok, vestit pentru rezistenţa puternică împotriva ocupaţiei germane. A fost responsabil pentru implementarea şi supravegherea rezervaţiei Lublin, în urma căreia 95.000 de evrei au fost deporaţi, şi a reţelei de 4 lagăre de muncă în districtul Lublin. Pe 21 mai, imediat după capturarea sa, Globocnik s-a sinucis prin înghiţirea unei capsule de cianură ascunsă în gură.

5.Otto Adolf Eichmann

adolf eichmann jpg jpeg

Eichmann este cel care a orchestrat deportarea în masă a evreilor din ţările lor în ghetourile de aşteptare şi lagărele de exterminare. Un copil fenomen al lui Heydrich, este adesea numit “Arhitectul Holocaustului”. A învăţat ebraica şi obiceiurile evreilor pentru a-i manipula, prin puterea de constrângere, să-şi lase teritoriile ocupate şi posesiunile în dauna unui vieţi mai bune în ghetou. La sfârşitul războiului a aplicat aceste metode şi asupra evreilor unguri, şi fără intervenţia lui Raoul Gustaf Wallenberg (ataşat al Ambasadei Suediei în Ungaria), numărul victimelor Holocaustului ar fi fost mult mai mare.

A părăsit Germania la sfârşitul războiului, folosindu-se de o navă pentru a ajunge în America de Sud, unde a fost prins de agenţii Mossad în Argentina. A fost extrădat în Israel şi spânzurat în 1962, în urma unui proces intens mediatizat. Moartea lui Eichmann a fost şi este singura execuţie civilă desfăşurată vreodată în Israel.

4. Joseph Mengele

drmengele1 jpg jpeg

Mengele a căpătat notorietate fiind unul din fizicienii SS care a supervizat selecţia  transporturilor de prizonieri, hotărând cine urma să moară şi cine urma să devină muncitor silnic, dar a rămas cunoscut prin faptul că a condus experimente asupra deţinuţilor din lagăre. Datorită acestor experimente el a căpătat porecla “Îngerul Morţii”. Când i s-a raportat că un spital a fost infestat cu paduchi, Mengele a gazat toate cele 750 de femei din spital.

Mengele a folosit Auschwitz ca pe o oportunitate de a continua cercetările sale asupra eredităţii, folosind deţinuţii pe post de experimente. Era interesat, în mod deosebit, de gemenii identici. Experimentele lui Mengele includeau încercări de a lua ochii unuia dintre gemeni pentru a-i pune celuilalt, schimbarea culorii ochilor prin injectarea de chimicale, diferite amputări de picioare şi alte operaţii brutale. A supravieţuit războiului, şi după o lungă perioadă în care a trăit ascuns în Germania, a plecat în America de Sud, unde a evitat captura, deşi era vânat ca un criminal de război nazist.

3.Reinhard Tristan Eugen Heydrich

6a00d834515db069e200e55035c3b18834 640wi jpg jpeg

 Heydrich a fost numit Protector al Boemiei şi Moraviei. În august 1940, a fost numit preşedinte al  Interpolului. Heydrich a prezidat Conferinţa de la Wannsee din 1942, în care s-au discutat planurile de deportare şi exterminare a tuturor evreilor din tertoriul german. Heydrich a murit de septicemie la opt zile după atentatul de la 27 mai 1942, în care agenți partizani cehi, parașutați de aviația britanică, au detonat un explozibil care a distrus automobilul cu care Heydrich era transportat dimineața la biroul său din Praga. Ca represalii pentru atentat, naziștii au distrus localitățile cehe Lidice și Ležáky și le-au exterminat populația.

2. Adolf Hitler

adolf hitler 1 jpg jpeg

Adolf Hitler a avansat de la caporal al armatei germane la cancelar al Germaniei în 15 ani. Poate că subordonaţii lui au fost cei care au făcut Holocaustul, dar Hilter ştia în mod evident despre asta.

Adolf Hilter este cel care a iniţiat cel mai sângeros conflict din toate timpurile, ale cărui consecinţe se mai resimt şi azi. Datorită megalomaniei sale, părţi mari din Europa au fost devastate şi au fost forţate să adopte comunismul după război.

1.Heinrich Himmler

heinrich himmler jpg jpeg

Heinrich Himmler, arhitectul Holocaustului, este considerat a fi cel mai mare criminal în masă din toate timpurile. Holocaustul nu ar fi existat fără această persoană. A încercat să obţină o rasă cu aspect nordic, rasa Ariană.  Planurile sale pentru puritate rasială au fost oprite de dorinţa lui Hitler de a lua decizii militare în dauna generalilor săi, ceea ce a condus la o terminare prematură a războiului. Himmler a fost capturat după război. A eşuat în încercările de a negocia cu vestul şi a fost şocat că este tratat ca un criminal după capturare. S-a sinucis înghiţind o capsulă de cianură.