Top 10 ”ratați” care au schimbat lumea  jpeg

Top 10 ”ratați” care au schimbat lumea

Multe personalități nu a izbutit să se afirme la o vârstă fragedă. Steven Spielberg a fost respins la de trei ori de Facultatea de Film, Thomas Edison a fost concediat de la primele două locuri de muncă, iar Albert Einstein a picat examenul de admitere la Politehnică. Vă prezentăm mai jos zece mari personalități istorice, care au schimbat lumea, deși au avut un început dificil în viață. 

10. Steven Spielberg

10 Steven Spielberg jpg jpeg

Este cel mai cunoscut regizor de la Hollywood, filmele sale au revoluționat cinematografia, încă cariera lui s-a lovit inițial de numeroase obstacole. Steven Spielberg a fost respins de trei ori de Facultatea de Teatru, Film și Televiziune a Universității din California. Ulterior, s-a înscris la altă facultate, dar a abandonat studiile.

9. Vincent Van Gogh

9 Vincent Van Gogh jpg jpeg

Vincent Van Gogh a vândut un singur tablou, pentru o sumă foarte mică. Cumpărătorul era un prieten. Marele pictor olandez a lăsat în urmă circa 800 de picturi, care în prezent se vând pentru sute de milioane de dolari, însă Van Gogh nu a fost niciodată succes în timpul vieții sale.

8. Bill Gates

8 Bill Gates jpg jpeg

Bill Gates nu părea destinat succesului după ce a renunțat la Harvard și a început o afacere eșuată, alături de cofondatorul Microsoft, Paul Allen. După falimentul companiei Traf-O-Data, Bill Gates a înființat Microsoft.

7. Abraham Lincoln

7  Abraham Lincoln jpg jpeg

În prezent, este considerat unul dintre cei mai mari conducători ai Statelor Unite, însă viața lui Lincoln nu a fost ușoară. În tinerețe, a mers la război cu gradul de căpitan și a fost retrogradat la simplu soldat. Lincoln a înregistrat numeroase eșecuri și în viața civilă. A început mai multe afaceri, care au dat faliment, și a fost înfrânt în mod repetat în alegeri pentru diferite funcții publice.

6. Henry Ford

6  Henry Ford jpg jpeg

Henry Ford a rămas în istorie pentru linia de asamblare inovatoare, însă el nu a avut succes de la început. Înainte de a întemeia Ford Motor Company, el a mai înființat cinci firme. Toate au dat faliment.

5. Thomas Edison

5  Thomas Edison jpg jpeg

În copilărie, un profesor i-a spus lui Edison că este ”prea prost ca să învețe ceva”. Dacă școala a fost grea pentru el, nici munca nu a fost mai ușoară. Edison a fost concediat de la primele două locuri de muncă. Nici ca inventator, el nu a cunoscut succesul prea repede. Edison a făcut circa 1.000 de încercări până când a reușit să inventeze becul.

4. Winston Churchill

4  Winston Churchill jpg jpeg

A avut două mandate de prim-ministru, a condus Marea Britanie la victorie împotriva nazismului și a primit Premiul Nobel pentru literatură în 1953, însă viața Winston Churchill nu a fost presărată numai cu succese. A avut mari probleme la școală, chiar a rămas repetent în clasa a șasea, iar în cariera politică a pierdut alegerile de fiecare dată când a candidat, până la vârsta de 62 de ani, când a devenit prim-ministru.

3. Isaac Newton

3  Isaac Newton jpg jpeg

Fără îndoială, Isaac Newton a fost un geniu, însă în tinerețe a cunoscut destule eșecuri. Nu a fost niciodată un elev strălucit, iar atunci când a încercat să conducă ferma familiei a eșuat atât de lamentabil, încât un unchi a preluat afacerea și l-a trimis la Cambridge, unde a devenit savantul care a revoluționat fizica.

2. Charles Darwin

Charles Darwin jpg jpeg

În tinerețe, Charles Darwin a renunțat la o carieră în medicină, iar tatăl său îl critica frecvent pentru că era prea leneș și visător. Chiar Darwin nota: ”am fost considerat de toți profesorii mei și de tatăl meu un băiat foarte obișnuit, cu o inteligență mai degrabă sub medie”. Probabil că l-au judecat prea aspru.

1. Albert Einstein

1  Albert Einstein jpg jpeg

Pentru cei mai mulți oameni, numele lui Albert Einstein este sinonim cu geniul, însă nici măcar părinții lui nu puteau să intuiască acest lucru în copilărie. Mai mult, Einstein nu a vorbit până la vârsta de 4 ani, iar părinții lui se temeau că ar putea avea un handicap mintal. Nici la școală nu s-a descurcat prea bine, fiind mai degrabă un autodidact. Prima încercare de a intra la Universitatea Federală Politehnică (ETH) din Zürich s-a soldat cu un eșec. Deși era pasionat de matematică și fizică, Einstein nu a trecut examenul de admitere.