Top 10 locuri strict interzise publicului larg / FOTO jpeg

Top 10 locuri strict interzise publicului larg / FOTO

10. Rezerva internațională de semințe din Svalbard

Descrisă de către specialiști ca fiind cea mai importantă clădire din lume, încăperea conține mostre a peste 4.000 de specii diferite de semințe. Proiectul a pornit de la idea conservării celor mai importante semințe și utilizarea acestora în cazul unui dezastru global. Clădirea (foto sus) funcționează precum un depozit, permițându-le guvernelor din întreaga lume să aducă exemplare pentru a fi ținute în siguranță. Buncărul este dotat cu un sistem foarte avansat de siguranță și doar câțiva oameni au acces în acesta.

9. Camera 39, Coreea de Nord

9 jpg jpeg

Este și așa destul de dificil să călătorești în Coreea de Nord dacă ești jurnalist sau cetățean al Coreei de Sud. Imaginați-vă că încercarea de a pătrunde în Camera 39 este imposibilă. Se crede că în această încăpere sunt produse droguri care sunt vândute mai apoi pe piața neagră. Departamentul a fost înființat de Kim il-Sung, primul lider al dinastiei Kim cu scopul de a aduce bani care să fie folosiți în folosul cetățenilor Experții estimează că țara câștigă anual între 500 de milioane și un miliard de dolari. Se crede că succesul acțiunilor din acel departament sunt vitale pentru continuarea programelor nucleare ale lui Kim Jong Un.

8. Insula șerpilor

8 jpg jpeg

Queimada Grande este o insulă situată în Oceanul Atlantic la aproximativ 35 de kilometri de țărmurile statului brazilian Sao Paulo. Este descrierea perfectă pentru destinația următoarei vacanțe, dar accesul pe această insulă este trict interzisă pentru un motiv bine întemeiat. Insula este casa a peste 4.000 de șerpi veninoși, printre care și vipera vârf de lance aurie a cărui venin poate topi pielea umană. La o distanță de câțiva ani, guvernul le oferă accesul oamenilor de știință pentru a putea studia mai îndeaproape acești șerpi.

7. Cripta mormonă

7 jpg jpeg

Construită în interiorul unui munte, biserica mormonă are accesul blocat pentru publicul larg și chiar și pentru membrii bisericii. Există câteva birouri administrative și foarte puțini oameni care au acces în interior. Deținătorii bisericii susțin că în interior se află depozitate documente cu date statistice. Însă, doar pentru niște documente statistice, securitatea este mult prea strictă, fapt care atrage suspiciuni. Există numeroși sceptici care cred că încăperea conține documente istorice care sunt în dezacord cu ceea ce afirmă biserica și nu numai. Încăperea este construită astfel încât să reziste unui atac nuclear, lucru care pune încă o data la îndoială credibilitatea celor afirmate de proprietari.

6. Pădurea Boemă

6 jpg jpeg

Clubul Boem este un club masculin exclusivist privat. Membrii clubului se întrunesc în fiecare an, în luna iulie, timp de două săptămâni. În această perioadă, cei prezenți beau, socializează și execută ritualuri bizare. Doar cei mai influenți oameni de pe planetă au acces în acesta. Clubul este ținut foarte departe de ochii lumii, motiv pentru care se cunosc foarte puține aspecte despre acesta. La una dintre întruniri, editorul revistei Vanity Fair a încercat să se furișeze și să se alăture petrecerii, dar a fost imediat arestat.

5. Metroul-2, Moscova

5 jpg jpeg

Guvernul rus refuză să vorbească despre subiectul Metroul-2. Construcția se crede că a fost începută pe vremea lui Stalin. Sistemul de transport a fost realizată în paralel cu cea a transportul public. Se crede ca rețeaua a avut rolul de a simplifica transportul obiectelor secrete și nu numai pe tot teritoriul Moscovei

4. Seiful Coca-Cola

4 jpg jpeg

În anul 1886, farmacistul John S. Pemberton`s a creat celebra formulă a băuturii Coca-Cola. Celebra rețetă a fost ținută pentru o lungă perioadă de timp într-un seif al unei bănci,iar în anul 2011, compania a decis mutarea rețetei vechi de 125 de ani, de la banca SunTrust, la Lumea Coca-Cola. Lumea Coca-Cola poate fi vizitată doar în condiții de maximă securitate, vizitatorilor le este permis chiar să vadă încăperea unde este ținută rețeta. În prezent, există doar câteva persoane care știu formula secretă,iar acestora nu le este permis să zboare cu avionul în același timp.

3. Area 51

3 jpg jpeg

În timp ce oficial, scopul bazei militare este de a testa armament și avioane experimentale, multe persoane afirmă că Guvernul American ascunde în această bază nave extraterestre, inclusiv dovezi ale presupusului eveniment de la Roswell, unde se crede că s-a prăbușit o navă extraterestră. Baza este o destinație populară printre conspiraționiști, aceștia putând însă să ajungă doar până în apropierea bazei, accesul în aceasta fiind strict interzis. Chiar și traficul aerian este interzis pe deasupra ei și se crede că este păzită cu ajutorul avioanelor de vânătoare.

2. Arhivele Vaticanului

2 jpg jpeg

Arhivele secrete din Vatican conțin importante documente istorice. Din vasta diversitate a obiectelor deținute de Vatican regăsim scrisori ale lui Michelangelo, scrisori ale Reginei Maria din Scoția în timp ce aștepta să fie executată și cererea de anulare a căsătorie a Regelui Henry al 8-lea. Pentru a avea acces la enormitatea de documente, este necesară aprobarea personală a Papei. Se estimează că rafturile, puse cap la cap, s-ar întinde pe o distanță de aproximativ 84 de kilometri. Pentru anumite documente există posibilitatea de a face o cerere pentru a le putea accesa,dar sub nici un pretext nu se poate pătrunde în clădire.

1.Insula Santinelei de Nord

Insula este casa unui trib de indigeni care au rămas izolați de civilizație aproximativ 60.000 de ani și conform reputației pe care și-au creațo, doresc să rămână în acest fel. În anul 2006, se credea că tribul este alcătuit din aproximativ 400 de oameni. Aceștia au omorât doi pescari care au decis să pescuiască pe insulă. Încercând să recupereze corpurile celor doi, garda de coastă a Indiei a fost întâmpinată de o ploaie de săgeți. Chiar dacă nu ar fi locuită de către indigeni, insula însăși este periculoasă, putând fi accesibilă doar pentru aproximativ două luni pe an.