Timp regal  Povestea ceasului ce a aparţinut Regelui Mihai jpeg

Timp regal. Povestea ceasului ce a aparţinut Regelui Mihai

📁 Monarhia în România
Autor: Redacția

Mihai I, ultimul rege al României, a fost un om modest, elegant şi nobil. Se ştie deja pasiunea sa pentru maşini şi aviaţie, dar şi faptul că îi plăceau lucrurile de bun gust. Dincolo de ţinuta simplă a Majestăţii Sale, nu s-a observat un detaliu: pasiunea pentru ceasuri. Într-o fotografie binecunoscută a regelui din tinereţe, dincolo de ţinuta impecabilă, se remarcă discret şi un ceas.

miiihai jpg jpeg

Elegantul accesoriu este unul special, pe care îl au în posesie numai adevăraţii iubitori ai timpului. Acesta poartă semnătura brandului Patek Philippe, firmă elveţiană înfiinţată în 1851, despre care se consideră că este una dintre cele mai prestigioase producătoare de ceasuri din lume. Cât despre ceasul purtat de Regele Mihai, acesta este un Patek Philippe 1518, a cărui fabricare a început în 1941 şi au fost produse numai 281 de bucăţi, timp de 13 ani. Majoritatea sunt realizate din aur galben şi roz, iar patru exemplare din oţel. 

regeeeee jpg jpeg

Despre ceasul pe care îl deţinea Majestea Sa, aparent, singura dovadă este fotografia în alb şi negru din 1947, făcută cu puţin timp înainte de momentul abdicării. Pentru că nu era o fotografie color, şi nici regele nu a vorbit niciodată despre obiect, până de curând nu s-a ştiut din ce metal este fabricat. Însă, după întoarcerea din exil, regelui i s-au realizat multe portrete, printre care fiind unul (color!) în care ceasul se evidenţia din nou. Acesta este unul dintre cele 277 de ceasuri din aur, ce au curea de piele. Orişicât, acest detaliu din viaţa regelui este unul interesant, mai ales datorită faptului că până în prezent nu au fost descoperite ceasuri care încă să aparţină proprietarilor originali, mai ales unui fost suveran.