Stalin a fost implicat înt un scandal sexual cu o minoră jpeg

Stalin a fost implicat înt-un scandal sexual cu o minoră

📁 Comunism
Autor: Redacția

Un  document, rămas secret mai bine de jumătate de secol, în arhivele sovietice şi descoperit recent de istoricul rus Boris Ilizarov, relevă faptul că Iosif Vissarionovici Djugaşvili (cunoscut lumii sub numele său conspirativ – Stalin, Omul de oţel)  a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră, care i-a născut şi un copil, dar “ţarul roşu“ i-a abandonat pe amândoi.

Potrivit documentului, Stalin a avut o relaţie intimă cu Lidia Perelighina, care l-a născut pe Aleksandr în 1916. Această relaţie a avut loc pe când Iosif Vissarionovici era exilat în Siberia de către Okhrana, poliţia secretă a Imperiului Ţarist, pentru “activităţi revoluţionare”, la finele anului 1913.

Aici a cunoscut-o pe orfana Lidia, căreia, după aproape doi ani de convieţuire, îi promitea că o va lua de nevastă. Lidia avea în acel moment vârsta de 14 ani, iar Stalin era cu vreo 20 de ani mai bătrân decât ea.

Iosif Vissarionovici făcuse promisiunea, deoarece relaţia lui cu minora era deja cunoscută autorităţilor locale, care l-au ameninţat cu ani mulţi de închisoare.

Documentul incriminator a fost redactat de KGB la trei ani după moartea dictatorului, în 1956, când noul stăpân al URSS, Hruşciov, a început procesul numit destalinizare, prin care se încerca condamnarea memoriei fostului dictator.

El a iniţiat o serie de reforme şi a şocat delegaţii la Congresul al XX-lea al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice din 23 februarie 1956, atunci când a prezentat faimosul său Raport Secret prin care denunţa „cultul personalităţii“ care îl înconjurase pe Stalin, acuzându-l pe acesta de comiterea de crime pe durata Marii Epurări.