Sfaturi pentru a avea mașina pregătită înainte de a pleca într o călătorie la drum lung jpeg

Sfaturi pentru a avea mașina pregătită înainte de a pleca într-o călătorie la drum lung

Autor: advertorial

Ștergătoarele, anvelopele, bateria, aerul condiționat, uleiul, luminile, discurile și lichidul de frână... Acestea sunt doar câteva dintre elementele de verificat înainte de plecarea la drum lung.

Ștergătoarele de parbriz, anvelopele, bateria, aerul condiționat, uleiul, luminile, discurile și lichidul de frână... Uneori, le tratăm ca și cum nu ar fi acolo sau ca și cum nu au o importanță mare, dar orice deteriorare sau utilizare abuzivă a oricăruia dintre aceste elemente poate strica vacanța sau mai rău, poate duce la un accident pe drum. Prin urmare, profesioniștii recomandă să facem o inspecție auto înainte de a pleca într-o călătorie.

După un an de pandemie în care mulți oameni au lucrat de la distanță și am folosit mult mai puțin mașina, trebuie să facem o analiză completă. Anul acesta, mulți dintre noi preferă să călătorească cu mașina, deci este mai bine să fim în siguranță decât să ne pare rău. O revizie ne poate salva de la mai multe riscuri, dar revizia trebuie făcută de un profesionist, un mecanic care să verifice elementele de siguranță ale vehiculului.

Ștergătoarele

Indiferent dacă vehiculul a staționat mult timp sau dacă am parcurs distanțe mari, trebuie să acordăm o atenție deosebită ștergătoarelor, deoarece fiind fabricate din cauciuc, acestea tind să se usuce și este normal să trebuiască să le înlocuim.

Bateria

Bateria este un alt element la care trebuie să fim atenți. Este foarte frecvent ca acesta să fie descărcată sau că încărcarea acesteia să fie redusă, mai ales după o perioadă de neutilizare. Buna stare a bateriei noastre este unul dintre cele mai importante lucruri la mașină.

Reviews și oferte pentru diverse modele și mărci de anvelope auto

Anvelopele

De asemenea, trebuie să verificăm presiunea anvelopelor și să observăm dacă acestea prezintă vreo deformare, întrucât prin faptul că nu le mișcăm și petrecând atât de mult timp susținând greutatea pe aceeași zonă, acestea pot fi deformate sau sub presiune. În cele din urmă, trebuie să fim întotdeauna atenți la panoul de instrumente de bord, pentru a verifica sistemul de frânare, nivelurile de ulei, lichidul de răcire și lichidul de parbriz.

Aerul condiționat

Călătoria la o temperatură adecvată în interiorul habitaclului face parte din siguranța activă a vehiculului. Este important să efectuați o revizie a sistemului de aer condiționat și a nivelurilor vehiculului pentru a ne asigura că funcționează corect și că vom putea regla temperatura pe tot parcursul călătoriei.

Oferte & reviews anvelope Michelin

Dacă aerul condiționat este pornit (foarte recomandat la temperaturi ridicate), este important să coborâți geamurile în primele câteva secunde pentru a expulza aerul cald afară. Acest lucru va ajuta la reglarea temperaturii mașinii mai repede, mai ales dacă am parcat-o într-un loc expus soarelui.

Un detaliu important de luat în considerare este menținerea temperaturii aparatului de aer condiționat între 22 ° C și 24 ° C pentru a evita răcirea bruscă. Scăderile de temperatură nu sunt bune pentru mașinile noastre sau pentru noi. Vara, temperaturile scăzute de la aerul condiționat pot strica cu ușurință o călătorie.

Sistemul electric

Nu uitați să verificați toate luminile din mașină: semnalizatoarele (spate și față), faza scurtă, faza lungă (mai ales dacă aveți de gând să călătoriți noaptea), poziția luminilor, luminile de mers înapoi și farurile de ceață (față și spate).

Elemente de securitate

De asemenea, trebuie să verificați toate elementele de siguranță: sistemele de frânare, aderența anvelopelor, sistemul de control al stabilității, centurile de siguranță (trageți-le puternic pe toate pentru a verifica blocarea automată), verificați dacă airbagurile sunt activate și verificați șasiul, oglinzile retrovizoare (sunt cei mai buni aliați ai tăi în timpul călătoriei) și caroseria.

Anvelope vară – ideile zilei

Roată de rezervă sau kitul anti-perforare

Desigur, trebuie să monitorizați starea roții de rezervă sau a trusei anti-puncție: de obicei acordăm o atenție deosebită roților mașinii noastre, dar este uzual ca noi să uităm de roata de rezervă. Înainte de călătorie, este important să vă asigurați că, indiferent dacă aveți o roată de rezervă sau aveți un kit anti-perforare, totul este în stare perfectă pentru a le folosi.

Nivelul lichidelor

Verificarea nivelurilor de ulei, lichidului de răcire și lichidului de frână este unul dintre primele lucruri de făcut. În manualul vehiculului veți găsi toate informațiile despre ce tip de fluid trebuie adăugat fiecărui vehicul. De asemenea, este esențial să verificați nivelurile lichidului de spălare a parbrizului. Pare o prostie, dar pe drum, la viteză mare, parbrizul tinde să se murdărească destul de mult, iar vizibilitatea este foarte importantă într-o călătorie, de aceea este indicat să-l umpleți la maxim înainte de a pleca într-o călătorie.

În timpul unei călătorii lungi, este esențial să faceți cel puțin o pauză la fiecare două ore sau la fiecare 200 de kilometri. Pauza ar trebui să dureze cel puțin 20 de minute, recomandându-se o jumătate de oră.