Sensiblu, alături de Mehdi Aminian,  Într o călătorie muzicală unică   „Roots Revival Romania” (P) jpeg

Sensiblu, alături de Mehdi Aminian, Într-o călătorie muzicală unică - „Roots Revival Romania” (P)

Autor: Redacția

La inițiativa Sensiblu – parte a Grupului A&D Pharma, șapte muzicieni din șapte țari, aflați în coordonarea iranianului Mehdi Aminian, se pregatesc pentru un Turneu Național excepțional, în unele dintre cele mai importante orașe ale României – București, Brașov, Cluj-Napoca si Timișoara.

Turneul propune cinci concerte de world-music (din care unul „cu casa inchisa”), în care tradiția intâlnește inovația:inspirată de Maria Tanase, muzica celor șapte artiști combină teme ale folclorului românesc cu influențe de jazz si muzică orientală. Fiecare concert va fi o aventură pe un teren sonor fascinant, impregnat de exotism si originalitate, insă fundamentat pe elemente muzicale reprezentative pentru cultura tradițională românească.

Mehdi Aminianva avea șapte parteneri de scena:armeanul Emmanuel Hovhannisyan, turcul Mehmet Polat, irlandeza Meg-Rosaleen Hamilton, neamțul Ruven Ruppik, spaniolul Aleix Tobias Sabater si vocalistele Monica Madas, actualmente stabilită in Marea Britanie si Maria Casandra Hausi. Fiecare dintre acești muzicieni va cânta pe instrumente specifice țării de proveniență;astfel publicul din cele patru orase va avea ocazia sa asculte timbrele unor instrumente precum ney-ul, duduk-ul, darbuka, oud-ul etc.

Turneul „Roots Revival România 2014” a fost precedat de lansarea in urmă cu câteva zile, tot in parteneriat cu Sensiblu, a unui CD disponibil spre vânzare in Librăriile Cărturești și intitulat „Roots Revival Romania”:Chapter one – Maramureș.

„Am ales sa fim alături de Mehdi si prietenii săi in acest turneu, deoarece viziunea acestor artiști este asemănătoare viziunii noastre. Creativitatea, respectul pentru diversitate si tradiție, precum si abordarea modernă, individualizată, unică de fiecare dată, reprezintă principalele ingrediente ale unei colaborări de suflet, ca cea derulată intre Mehdi si Sensiblu”, spune Dan Nicolescu, Director Marketing Sensiblu.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de Facebook a Turneului-https://www.facebook.com/RootsRevivalRomania. Biletele la aceste concerte sunt disponibile pe www.bilete.ro, in Oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Despre Sensiblu

Inființata in 1997, compania Sensiblu face parte din Grupul A&D Pharma – cel mai mare grup farmaceutic din România. În prezent, Sensiblu oferă prin intermediul celor peste 400 de farmacii din intreaga țara, soluții integrate de sănătate, frumusețe și stare de bine unui număr de peste 5 milioane de pacienți și clienți constanți.