Rochia de mireasă regală

Autor 17854 vizualizări


În urmă cu 175 de ani, Regina Victoria a purtat pentru prima dată o rochie de mireasă albă, la nunta sa cu Prinţul Albert. Cu toate că în epoca victoriană culoarea predominantă a rochiilor de mireasă era roşul, regina a insistat să poarte o rochie albă, de dantelă. Ba mai mult, spre surpriza tuturor, ea a renunţat la hermină şi coroană, optând pentru o coroniţă simplă, din floare de portocali. De atunci, modelul specific rochiei de mireasă rămâne cel purtat de Regina Victoria.

Rochia prinţesei Diana de la nunta sa cu prinţul Charles, din 1981, a fost creată de David şi Elizabeth Emanuel. Rochia a fost brodată cu 10.000 de perle, iar trena sa a avut 8 metri.

Grace Kelly, model de eleganţă şi feminitate, a purtat cea mai scumpă rochie creată de Helena Rose. Aceasta a fost realizată din satin mat, de culoare ivorie, un corset din dantela de Bruxelles, decorat cu perle, care se termina cu un guler rotunjit. Dantela era veche de peste un secol şi era brodată cu un imprimeu floral.

Rochia de mireasă a anilor 2000 o reprezintă, cu siguranţă, cea a Ducesei de Cambridge, Kate Middleton. Rochia este creaţia casei Alexander McQuinn. Întregul proces de design a durat 6 luni, şi a fost ţinut în mare secret.

Pentru nunta sa din 1923 cu Regele George al V-lea, regina Elisabeta a purtat o rochie semnată  Madame Handley Seymour, creatoarea de modă a Reginei Maria.

Prinţesa Elisabeta, în 1947, la nunta cu prinţul Filip, a purtat o rochie de satin ivoriu, brodată cu flori. Norman Hartnell, designerul rochiei, a spus că la crearea rochiei a fost inspirat de tabloul lui Botticelli, "Primăvara".

Rochia prinţesei Ana, la nunta sa din 1973 cu Marc Filip, a fost o rochie în stil tudorian, cu guler înalt şi manşoane medievale. Designul a purtat semnătura lui Maureen Baker.

""