Regele Eduard al VIII‑lea a abdicat pentru amanta sa jpeg

Regele Eduard al VIII‑lea a abdicat pentru amanta sa

Doamna Wallis Simpson (1895‑1986) a rămas o figură aparte în galeria amantelor ce­lebre, deoarece, pentru ea regele Marii Britanii a renunţat la tron. Când l‑a cunoscut pe prinţul Eduard, în 1934, Wallis avea un divorţ la activ şi era recăsătorită cu un ofiţer american. Nu era o frumuseţe, nici prea tânără, însă şarmul şi in­teligenţa ei l‑au cucerit iremediabil pe prinţ (devenit rege în anul 1936).

Pentru că, în calitate de şef al Bisericii Anglicane, Eduard nu se putea căsători cu o femeie divorţată, a preferat să abdice după mai puţin de un an de domnie, decât să re­nunţe la ea. Unele voci spun că nu acesta fuse­se visul iniţial al lui Wallis (descrisă de mulţi drept o per­soană cu o ambiţie feroce), ci, dimpotrivă, să urce pe tron. Familia regală a respins‑o de la început, da­torită trecutului ei, apoi, în timpul celui de‑al Doilea Război Mondial, din cauza simpatiilor ei naziste.

Un alt motiv de nemultumire generală a fost faptul că Eduard i‑a dăruit o parte din bijuteriile Coroanei, pe care le moş­tenise şi care trebuiau să rămână în familie. Wallis Simpson, devenită Ducesă de Windsor, a fost una dintre cele mai elegante femei ale seco­lului XX. Bijuteriile ei fastuoase erau celebre, iar gustul pen­tru lux şi cumpărături extravagante au provocat nemulţumire între supuşii britanici. Cei doi nu au avut copii şi au rămas împreună până la moartea lui, în 1972.