Rămășițele unui car de luptă din Epoca Fierului au fost descoperite în Anglia jpeg

Rămășițele unui car de luptă din Epoca Fierului au fost descoperite în Anglia

În secolul III I.Hr., în Epoca Fierului, un car de luptă a fost ars și îngropat, probabil în cadrul unei ofrande religioase, iar rămășițele din bronz ale carului au fost descoperite recent în apropiere de Melton Mowbray, Leicestershire, Anglia, conform Agerpres.

Se pare că rămășițele  carului de luptă au fost descoperite în situl arheologic Burrough Hill Iron Age Hillfort, o structură fortificată dispusă pe un deal și înconjurată de case și ferme.

"Este cea mai importantă descoperire realizată la Burrough Hill în cei 5 ani de exploatare arheologică a acestui sit.Aceasta este o descoperire foarte rară și un semn clar al importanței acestui sit în urmă cu două milenii", a precizat arheologul Jeremy Taylor de la Universitatea din Leicester, conform Agerpres.

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că piesele din bronz descoperite în situl Burrough Hill intrau cel mai probabil în componența unui car de luptă care aparținea unui nobil sau unui războinic. Printre piesele descoperite se găsesc cuie de osie decorate la capăt și inele pentru fixarea curelelor harnașamentului. Pe lângă aceste piese, arheologii au găsit și câteva unelte din fier.

Piese vor putea fi admirate la Muzeul Melton Carnegie din Melton Mowbray, în perioada 18 octombrie — 13 decembrie anul curent.