Primul american care a aflat de moartea lui Stalin jpeg

Primul american care a aflat de moartea lui Stalin

📁 Stalin și stalinism
Autor: Redacția

Primul american care a aflat de moartea lui Stalin a fost un soldat în vârstă de 22 de ani, care avea să ajungă, după câțiva ani, unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți americani, Johnny Cash.

Până să ajungă un renumit cântăreț de muzică country, Johnny Cash a fost înrolat în Aviația Statelor Unite ale Americii, pe 7 iulie 1950. Tânărul soldat s-a antrenat la Baza Aeriană Lackland, unde și-a întâlnit viitoarea soție, pe Vivian Liberto, respectiv la Baza Aeriană Brooks, ambele aflate în San Antonio, Texas. În 1951, Cash a fost transferat la unitatea U.S. Air Force Security Serice, în Landsberg, Germania, cu scopul de a intercepta comunicațiile radio ale sovieticilor, relatează Adevărul.

Pe 5 martie 1953, ziua în care dictatorul Uniunii Sovietice murea, Johnny Cash era primul american care afla de moartea acestuia, decodând un comunicat transmis către Moscova, scrie John M. Alexander autorul biografiei cântărețului, ”The Man in Song: A Discographic Biography of Johnny Cash” .

Pe 3 iulie 1954, sergentul Johnny Cash (foto jos) încheia serviciul militar și se întorcea în Texas. Johnny Cash este considerat unul dintre cei mai influenți muzicieni americani ai secolului al XX-lea.

Johnny Cash Sun Records promotional portrait jpg jpeg

Johnny Cash, în 1955