Poveştile Cupei Mondiale  Ronaldo devine cel mai bun marcator din istoria turneelor finale jpeg

Poveştile Cupei Mondiale. Ronaldo devine cel mai bun marcator din istoria turneelor finale

📁 Istoria Sportului
Autor: Antena 3

La Cupa Mondială din 2006, în optimile de finală, Ronaldo a deschis scorul pentru Brazilia în meciul cu Ghana. Nu a fost nici cel mai frumos, nici cel mai important gol înscris de atacantul brazilian, dar a fost, cu siguranţă, unul istoric.

Era pentru a 15-a oară când Il Fenomeno marca la Cupa Mondială, mai mult decât oricine altcineva în întreaga istorie a competiţiei. În clasamentul all-time este urmat de doi germani, Gerd Muller şi Miroslav Klose, ambii cu câte 14 reuşite, şi de francezul Just Fontaine, care a înscris toate cele 13 goluri ale sale la o singură ediţie, în 1958.

Dintre aceştia, doar Klose mai este în activitate şi ar putea fi prezent la turneul final din acest an, în încercarea de a egala sau chiar de a depăşi recordul lui Ronaldo. „Nu spun că nu mă interesează, sunt foarte ambiţios, dar echipa este întotdeauna pe primul loc”, spunea atacantul lui Lazio Roma la începutul lunii martie.

Aflat acum în comitetul de organizare al Cupei Mondiale, Ronaldo vorbeşte relaxat despre posibilitatea ca recordul său să fie bătut chiar în Brazilia. În fond, şi el a depăşit un german, pe Muller, în Germania.

„Cred că recordurile sunt făcute pentru a fi bătute. Nu sunt îngrijorat. Cineva tot îl va bate într-o zi. Dacă va reuşi să marcheze mai mult decât mine, îl voi felicita şi îl voi admira”, a declarat brazilianul, într-un recent interviu acordat site-ului oficial al FIFA.

Un discurs diplomatic, dar şi certitudinea că pierderea unui record nu poate şterge amintirea unei cariere impresionante, chiar dacă aceasta a fost influenţată de numeroase probleme, în special medicale, care l-au împiedicat pe Ronaldo să realizeze tot ceea ce talentul său uriaş i-ar fi permis.

Continuarea pe Antena3.ro.