Povestea  pariurilor sportive jpeg

Povestea pariurilor sportive

Autor: Redacția

Istoria pariurilor sportive nu este atât de recentă pe cât se crede, și nu este deloc un lucru nou în societatea noastră. Orginea sa datează de acum multe secole. Mai exact, din Grecia Antică, unde cetățenii au început să parieze pe câștigătorul diferitelor sporturi practicate.

Istorie

Din Grecia Antică pariurile au făcut un salt și au aterizat în Imperiul Roman, unde au devenit faimoase la Coleseum. Acolo aveau loc luptele dintre gladiatori și cursele cu carul.

Odată cu trecerea anilor acest hobby a devenit important și în Evul Mediu. Pariurile au început să îi facă celebri pe sportivii din acea epocă, cei care participau la turniruri și tir cu arcul.

Pariurile erau considerate o modalitate de petrecere a timpului și de a se bucura de sporturile preferate în diferite epoci. Însă totul s-a schimbat începând cu secolul XVII, în special în 1780. Anglia a fost țara în care a început marea revoluție a pariurilor sportive.

Au început să se deschidă locuri destinate pariurilor. Se paria în special pe cursele cu cai.

În secolul XIX au ajuns în sfârșit în America, unde au fost primite cu mare nerăbdare și apoi mai târziu, prin 1930, a început să apară în paginile specializate în pariuri sportive din ziare. 

În această epocă pariurile au devenit foarte importante și s-au extins rapid prin toate țările din Europa și America de Nord, transformându-se într-un eveniment ce atrăgea masele.

Ultima mare revoluție este cea de pe internet. Totul a început în Canada și Statele Unite, care au creat firme specializate pe pariuri sportive. Au considerat că datorită revoluției tehnologice din societatea noastră, cel mai bine pentru persoanele obișnuite să parieze, va fi facilitarea pariurilor pe internet.

În momentul în care s-a început crearea firmele specializate pe pariuri, toate casele de pariuri au început să ofere clienților oferte irezistibile.

2. Tipuri de pariuri

Casele de pariuri au creat pentru cei cărora le place să parieze o serie de tipuri de pariuri, pentru toți să aibă o mai mare varietate de opțiuni, atunci cân decid să parieze. Există pariuri simple, combinate, de sistem, live și mobile. 

2.1.Pariuri simple

Acestea presupun alegerea unui eveniment din cele propuse de o casă de pariuri. Se va alege de acolo un pronostic asociat cu o cotă ce poate fi un număr întreg sau zecimal. Această cotă se va multiplica, iar multiplicarea va indica câștigurile finale. Pentru a încasa câștigul, pronosticul trebuie să fie corect.

2.2. Pariuri combinate

Pariule combinate sunt o varietate mai amplă de pariuri față de cele simple. În acest caz se selecționează mai mult de un eveniment din cele oferite și se alege un pronostic. Fiecare cotă a pronosticului se multiplică și se obține cota finală ce se va multiplica cu suma de bani pe care se dorește a se paria. În acest caz, toate pronosticurile trebuie să fie corecte, pentru a câștiga.

2.3.Pariuri tip sistem

Aceste pariuri sunt asemănătoare celor combinate, dar în cazul în care unul dintre pronosticuri este greșit, există posibilitatea de a recupera o parte din pariu. În cazul acestor pariuri se folosește probabilitatea și statistica. Se combină între ele pronosticurile selecționate, pentru a obține câștiguri.

2.4.Pariuri live

Aceste pariuri sunt pariuri în direct. Acestea dau posibilitatea pariorilor de a paria în timpul unui eveniment, cotele variind în funcție de ceea ce se întâmplă. În acest caz este mai ușor de intuit ceea ce se întâmplă. Pariind live, pariorii pot obține o cotă mai bună.

2.5.Pariuri pe mobil

Așa cum pariurile sportive au evoluat rapid, așa se întâmplă și cu noile tehnologii. Telefoanele inteligente permit oamenilor să parieze online. Casele pariuri au pus la dispoziție aplicații si versiuni optimizate pentru mobil, astfel incat pariorii sa poata plasa pariuri oricand, oriunde. Pariorul nu trebuie să fie neaparat în fața unui computer.

3. Case de pariuri licențiate din România

În prezent, și în România există foarte mulți oameni care câștigă din pariuri. Există și multe case de pariuri online șioffline.

Exemple de case de pariuri:

-Sportingbet

-Unibet

-Netbet

-Winmasters

-888

-Betfair

-Fortuna

-Casa Pariurilor

-Stanleybet

-Mozzart

-Betano

-Maxbet

Sfaturi cu privire la pariurile sportive

Pariorul indiferent dacă este începător sau profesionist, înainte de a paria trebuie să se informeze cu privire la casele de pariuri legale din România, despre ratingul caselor de pariuri. Pentru a se informa corespunzător, cel mai bine este să se înscrie pe o platformă precum esteIntelbet, care oferă cele mai oneste și obiective ratinguri ale caselor de pariuri. De asemenea, de pe un astfel de site poate afla desprebiletul zilei, adică despre ponturi pariurifăcute de diverși experți și pariori cu o mai mare experiență.

Cei care pariază trebuie să înțeleagă că pariurile nu îi vor îmbogăți. Datorită pariurilor sportive se poate câștiga bani, dar ele nu sunt o metodă viabilă de a deveni bogat.

Este foarte important ca pariorul să parieze într-o manieră responsabilă.

Pariorul trebuie să parieze după ce se informează foarte bine. Unul din factorii determinanți pentru a avea succes în lumea pariurilor sportive, o reprezintă cunoștințele solide despre sport, echipe, ligi, jucători, etc. Cu cât pariorul are mai multe informații, cu atât există mai multe șanse de câștig. De aceea este recomandat să se înscrie pe platforme, precum cea de care am amintit mai sus.

Lumea pariurilor sportive este interesantă și foarte provocatoare, dar și aici, ca în orice altă parte, trebuie acționat cu inteligență.