Noul membru al familiei Samsung Galaxy S20: Fan Edition, telefonul creat de dorințele fanilor jpeg

Noul membru al familiei Samsung Galaxy S20: Fan Edition, telefonul creat de dorințele fanilor

Autor: Redacția

Samsung Electronics a prezentat la finalul lunii septembrie noul Galaxy S20 Fan Edition (S20 FE), cel mai nou membru al familiei Galaxy S20 care, potrivit mărcii coreene, a fost creat plecând de la sugestiile utilizatorilor seriei Galaxy și, drept urmare, a fost echipat cu tehnologia cea mai apreciată de fani.

Compania coreeană susține că în acest model au fuzionat caracteristicile cele mai populare ale seriei Galaxy S20, precum display-ul de 120 Hz, o cameră cu tehnologie AI (Artificial Intelligence), procesor avansat, conectivitate de înaltă viteză, baterie pentru toate și spațiu de stocare care poate fi mărit, totul la un design premium.

„Vobim constant cu fanii noștri, primim comentarii și ascultăm ceea ce le place cel mai mult din seria Samsung Galaxy S20, funcțiile pe care le folosesc cu frecvență mai mare și pe care le iubesc pe un telefon. Galaxy S20 FE este o extensie a familiei Galaxy S20 și reprezintă începutul unei noi forme de a sărbători inovația de înaltă valoare”, a declarat Dr. TM Roh, președintele diviziei de comunicații mobile a Samsung Electronics.

Având în vedere că în prezent unul dintre cei mai importanți factori de achiziție pentru un smartphone este partea de fotografie și video, acest model are o cameră de nivel profesional cu trei obiective pe spate, precum și o cameră frontală de 32 megapixeli care include tehnologie tetra-binning pentru a îmbunătăți fotografiile.

De asemenea, Galaxy S20 FE este echipat cu un sistem de procesare care, asigură compania, permite captarea unor imagini mai bune, chiar și în condiții de lumină slabă, deoarece este nevoie de mai multe cadre în același timp, prelucrându-le pentru a arăta o fotografie clară de noapte. În plus, sistemul de procesare cu integrare AI, stabilizează mișcarea în luarea imaginilor în timpul înregistrării.

Samsung scoate în evidență instrumentele sale care vă permit să editați și să partajați fotografii și videoclipuri în timp real, precum și 30X Space Zoom, deși, susține compania, folosind tot zoomul, imaginea poate fi puțin distorsionată.

De asemenea, are un ecran Infinity-O Super AMOLED de 6,5 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. În plus, are rame subțiri care înconjoară marginile și o gaură foarte mică pentru cameră, precum și un efect de texturare premium care minimizează amprentele și petele.

Alte caracteristici ale Galaxy S20 FE includ o baterie compatibilă cu încărcare rapidă de 4.500 mAh, care, potrivit Samsung, ține întreaga zi; standardul IP68 care îl face rezistent la apă și praf; trei generații de actualizări garantate ale sistemului de operare Android (OS); și procesor Exynos 990. Modelul este deja disponibil și în România, în mai multe culori: roșu, alb, verde, portocaliu, violet sau bleumarin, la prețul de 3.599 de lei, la eMAG.

Diferența dintre Samsung Galaxy S20 FE și un Samsung Galaxy S20 simplu?

Mai întâi, la dimensiunea ecranului. FE are un ecran mai mare, de 6,5 inchi FHD+Super AMOLED, în timp ce Samsung Galaxy S20 are un ecran de 6,2 inchi QHD Dynamic AMOLED. Densitatea de pixeli este mai mare pe vechiul Samsung Galaxy S20: 566 ppi, față de doar 405 ppi la Fan Edition. Bateria unui FE este de 4500 mAh, față de doar 4000 a lui Samsung Galaxy S20. În fine, camerele sunt diferite:

La Samsung Galaxy S20: 12.0 MP f/1.8 + 64.0 MP f/2.0 + 12.0 MP f/2.2 + 10 MP f/2.2

La Samsung Galaxy S20 FE: 12 MP f/1.8, OIS + 12 MP f/2.2 ultra-wide + 8 MP f/2.0

Pe eMAG au apărut deja și primele review-uri Samsung Galaxy S20 Fan Edition, semnate de utilizatori. Marius, de exemplu, scrie astfel despre noul membru al familiei Samsung Galaxy S20:

„Telefonul se simte foarte bine în mână. Aspectul mat de pe spate este mult mai ok decât cel lucios, în situația asta, chiar dacă e plastic. Display-ul - no comment, chiar nu ai nevoi de mai mult de FHD+. Cei 120 Hz se simt pentru cine vine de pe un telefon cu 60 Hz. Sunet stereo cu dolby, un punct în plus. Bateria: aici e cam devreme să spun, dar având experiență în trecut cu Samsung pe Exynos, pe acest model cu Snapdragon, la același mod de utilizare în 24 H, se simte diferența de la cer la pământ, având în vedere că în primele zile oricum consumă mai mult. De exemplu, după jumătate de oră de jucat pe un joc gen Candy Crush, dar ceva mai complex, mi-a mâncat doar 2% baterie.

Cu camera foto nu am apucat să fac poze, având în vedere vremea, dar la pozele în interior, Exynos dă rateuri din cauza procesării slabe a pozelor. Eu zic că este ce trebuie. 5G? Well, da, merge, dar este sincer irelevant pe telefon în momentul de față. Audio? Are Dolby Atmos pe audio și merge și pe BT. Singurul lucru care ori mi se pare mie ori chiar e o problemă: cred că cei 6GB de RAM sunt cam puțini, câteodată simt că agață, deși nu ar trebui, având în vedere că are UFS 3.1 și procesor de top”.