Nenea Iancu, berea cu prințipuri… inspirată de Caragiale! (P) jpeg

Nenea Iancu, berea cu prințipuri… inspirată de Caragiale! (P)

Autor: advertorial

Berea Nenea Iancu este un omagiu adus marelui nostru dramaturg român Ion Luca Caragiale, iubitor de bere bună și făurar de berării.

Caragiale, cunoscut și sub pseudonimul “Nenea Iancu”, a fost mare făurar de berării, chestiune mai puțină cunoscută în zilele noastre. Ba, la sfârșitul secolului XIX, era celebru pentru această pasiune.

Din respect pentru savoare și autenticitate, am reînviat spiritul berii produse la 1900 pentru berăriile lui Nenea Iancu, după o rețetă tradițională, demult uitată, aceea a fermentației naturale în 45 de zile. Și pentru a respecta așa numita "Deutsche Reinheitsgebot", adică Legea Purității Germane a Berii de la 1516, această bere este făurită chiar în inima Germaniei.

308 advert png png

Cu toate că ne dorim ca producția acestei beri cu spirit veritabil românesc să fie realizată în țară, este foarte greu de împlinit aceste condiții.

Sortimentele de Nenea Iancu urmează o altă direcție de producție, față de majoritatea berilor de pe piața din România. Vorbim aici despre fermentația naturală, ca pe vremuri, și nu accelerată prin fermenți chimici. Acest tip de fermentație naturală durează 45 de zile și conferă produselor noastre un gust deplin și desăvârșit de malț și, respectiv, de grâu, dacă vorbim despre varianta nefiltrată. Astfel, calitatea, mai ales raportată la realitatea curentă, onorează și ne onorează.

Caragiale și-a simțit fizicește și moralicește vremurile, iar prin opera și-a transmis expresia. Noi, prin Nenea Iancu susținem adevărul unui beri de calitate și același respect de sine.

309 advert png png

Fermentația naturală de 45 de zile a berii Nenea Iancu permite un melanj mai potrivit al ingredientelor naturale şi un gust adevărat. Pe prințipiul “Lucrurile bune vin dacă le aștepți...”, aroma, gustul și textura tuturor celor 4 sortimente de bere Nenea Iancu sunt într-adevăr desăvârșite.

Nu e de mirare că dorim să ne însoțim cu drag și să ne bucurăm de o viață trăită frumos!

Bucureștiul Interbelic:un loc al vieții tumultuoase, al luminii și al romantismului perfect...

Un loc ideal care să inspire o bere cu prințipuri, o bere a vremurilor de altădată:Nenea Iancu!

Și cu acest gând, anul acesta, am deschis restaurantul-berărie „La Nenea Iancu”, special în cinstea lui Nenea Iancu și a berii care-i poartă numele. Am adus atmosfera din vremuri mai vechi într-o clădire istorică cu terasă, pentru a veseli sufletul.

310 advert png png

Vă așteptăm acasă, pe strada Romulus, nr. 55, în zona Unirii, să închinăm cu Nenea Iancu pentru tot!

Notă:Această bere cu prințipuri, cât și localul dedicat, spun totodată povestea unei inițiative de familie. O familie care a muncit mult, a pus suflet și deschidere, realizând cele ce se află azi nemuritor și anume o conduită morală a calității.