Mussolini: Hitler, un fraier sentimental! jpeg

Mussolini: Hitler, un fraier sentimental!

Jurnalele intime ale amantei fostului dictator italian Benito Mussolini, Claretta Petacci, care era mai tânără decât el cu aproape 30 de ani şi cu care a avut o relaţie de nouă ani, arată gândurile adevărate ale dictatorului Italian atât despre el însuşi, cât şi despre politica pe care o făcea.

Aventura Clarettei Petacci cu Benito Mussolini a început în 1932, când ea avea 20 de ani, iar el 49. A fost amanta lui timp 9 ani înainte de încheierea războiului, când şi ea, şi el au fost împuşcaţi şi spânzuraţi cu capul în jos, de către partizani.

Cartea care prezintă extrase din jurnalele Clarettei, ce vor fi publicate într-o carte ce se va intitula "Mussolini Segreto" ("Tainicul Mussolini", în traducere neoficială). Cartea, "Mussolini Segreto", ce conţine jurnalelei acesteia, urmează să apară în cursul acestui an în SUA, fiind publicată de nepotul Clarettei, Ferdinando Petacci.

Jurnalul mai pomeneşte şi câteva lucruri de-a dreptul spumoase despre fostul dictator nazist Adolf Hitler. Claretta notează cum îi descrisese Mussolini conferinţa la Munchen, din octombrie 1938, unde el se întâlnise cu Hitler şi cu premierul britanic de atunci, Neville Chamberlain, pentru a discuta despre soarta Cehoslovaciei.

"Primirea la Munchen a fost nemaipomenită, iar Fuhrer-ul a fost foarte amabil şi plăcut. Hitler e un fraier sentimental. Când m-a văzut, l-au podidit lacrimile. Mă simpatizează foarte mult, cu adevărat. Dar are izbucniri de furie, pe care numai eu pot să i le controlez", transcrie Claretta în jurnalul său ceea ce îi povestise Mussolini.

"Era o atmosferă tensionată, iar el începuse să tremure, dar încerca să se controleze. În schimb, eu eram de neperturbat", îi mai povestise Mussolini Clarettei. Dictatorul italian mai pomeneşte de Hitler când i se confesează amantei lui că este rasist. "Eram rasist încă din 1921. Nu înţeleg de ce oamenii cred că îl imit pe Hitler. El nici măcar nu apăruse atunci. M-apucă râsul. Trebuie să-i învăţ pe italienii ăştia ce este o rasă, ca să nu se mai amestece şi să creeze jumătăţi de măsură şi ca să nu ruineze tot ce este mai frumos în noi".

De la politică la fantezii erotice

Claretta mai descrie în jurnalul ei fanteziile erotice pe care le avusese cu celebrul ei amant, care era căsătorit şi tată a cinci copii. "Ştii, iubire, că noaptea trecută, la teatru, te-am dezbrăcat de trei ori? Aveam o dorinţă nebună să te posed. Trupul tău mic, carnea ta mă înnebuniseră, mâine vei fi a mea. Corpul tău delicios va fi al meu, numai al meu. Îl voi lua şi îl voi face unul cu al meu."

Claretta nu era singura amantă din viaţa lui Mussolini după cum singură povesteşte. Într-o filă din jurnalul ei, datând din 19 februarie 1938, scrie:"Da, dragostea mea, am greşit, dar mai mult decât oricine pe lume, pe tine te iubesc şi am nevoie de tine mai mult ca niciodată. Te ador, sunt nebun după tine. Nu ar fi trebuit să te fac să suferi, pentru că suferinţa ta se revarsă şi asupra mea, pentru că şi eu sufăr când tu suferi".

Mussolini i-a vorbit Clarettei şi despre faptul că nu putea să-i sufere pe evrei. "Aceşti evrei dezgustători ar trebui distruşi cu toţii. Îi voi masacra cum au făcut turcii. Am izolat deja 70.000 de arabi (în coloniile italiene din nordul Africii) şi aş putea să izolez cu uşurinţă şi 50.000 de evrei. O să construiesc o mică insulă şi o să-i duc pe toţi acolo", îi dezvăluise Mussolini amantei lui.