Morțile ciudate ale unor compozitori faimoși jpeg

Morțile ciudate ale unor compozitori faimoși

Jean-Baptiste Lully (1632-1687) a fost creatorul operei franceze și protejatul lui Ludovic al XIV-lea. El obișnuia sa dirijeze folosind un baston greu, cu vârful de fier. Într-o zi, pe când conducea un Te-Deum în cinstea Regelui-Soare, s-a lovit foarte rău la picior cu acest baston. Rana s-a infectat rapid, a survenit o septicemie care a cauzat moartea muzicianului.

Johann Schobert (1730-1767), faimos compozitor de muzica de cameră, a încetat din viață în locuința sa din Paris în urma unei intoxicații cu ciuperci.

Piotr Ilici Ceaikovski jpg jpeg

Piotr Ilici Ceaikovski (1840-1893) a murit după ce a băut apă nefiartă, în condițiile în care orașul Petersburg era cuprins de o epidemie de holeră. Au existat voci care au susținut că marele compozitor a contactat intenționat boala, deoarece ultima sa opera, Simfonia nr. 6 în si minor – Patetica nu a avut succes la public.

Anton von Webern png png

Anton von Webern (1883-1945), cunoscut pentru compozițiile sale cu tentă patriotică, interzis de naziști în 1939, și-a pierdut viața dintr-o tragică eroare. În timp ce se plimba cu fiica sa prin orașul austriac Mittersill, compozitorul nu a auzit somația unei santinele americane și a fost împușcat.