Autor 4540 vizualizări


Mickey Mouse este cel mai cunoscut și iubit șoricel din lumea desenelor animate. Pe 18 noiembrie 2018 el împlinește 90 de ani de când a fost dat lumii de către creatorul său Walt Disney.

Cu toate că iubitul personaj a luat în timp mai multe forme – la început, în primele schițe, el purta numele de Mortimer – încă au mai rămas nearătate lumii multe proiecte. Uitându-ne în arhiva Disney, îl găsim pe Mickey ca pionier în lumea radio, ca imagine iconică a americanilor în timpului celui de-al Doilea Război Mondial și, de asemenea, pe Mickey – fondatorul celebrului Mickey Mouse Club. Șoricelul a devenit iubit de întreaga lume și muză pentru mulți artiști precum Andy Warhol sau Roy Lichtenstein.

Sute de milioane de jucării, colecții de haine – astăzi, Mickey Mouse este un adevărat brand pe care îl regăsim în orice domeniu. Mickey Mouse se identifică cu imaginea Disney; chiar părintele său Walt Disney spunea: ”Sper doar că nu se va uita un lucru: totul a început cu un șoarece”. La mulți ani, Mickey Mouse!