Mașini de legendă, scoase la licitație în România jpeg

Mașini de legendă, scoase la licitație în România

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția

Mii de cai putere îşi dau întâlnire la cel mai important eveniment automobilistic al verii, organizat de Casa de Licitaţii Artmark. „Licitația de Mașini de Colecție, Sports Memorabilia, Șampanii și Vinuri de Colecție‟ adună sub același acoperiș atât autovehicule de legendă, cât și cele mai fine băuturi.   

Cele 21 de maşini de colecţie vor fi licitate în seara de 26 august, La Club Fratelli din Mamaia, alături de 29 de piese din categoria sports memorabilia. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi scoase la licitație opt şampanii rare şi două colecţii de vinuri deosebite. Licitaţia va scoate spre vânzare automobile inedite, cu o valoroasă istorie în industria cinematografică, mașini cu parfum regal, dar și monștri ai curselor de Formula 1.La volanul lui Don CorleoneVedeta evenimentului este spectaculosul Lincoln Continental, maşina lui Don Vito Corleone din celebrul film „Naşul‟. Modelul scos la vânzare la licitaţie a fost fabricat în anul 1947 şi este în stare tehnică bună. Prețul de pornire este de 15.000 de euro. Cu un motor V12, de 4784 cmc şi cu 125 CP, Lincolnul poate atinge o viteză maximă de 104 kilometri pe oră, la vremea respectivă comparându-se cu furia unui Ferrari din zilele noastre.

De asemenea, autovehiculul are cutie de viteze automată cu trei trepte și overdrive. Lincoln Continental este un automobil de lux produs de divizia Lincoln a companiei Ford Motor şi conţine binecunoscutele elemente de decor din lemn de nuc.

image image image

Click pe fotogalerie pentru a vedea imagini cu mașini legendare de la licitația Artmark!Aventură cu jeep-ul din MashPasionaţii de filme şi maşini puternice vor fi impresionați de impunătorul Jeep Wyllis. Fabricat în 1948, modelul a fost vedetă în celebrul serial Mash, din anii ’70 – ’80. Jeep-ul este dotat cu remorcă militară MB-T și mitralieră tip M2, iar preţul său de pornire pleacă de la 4.000 de euro.

Construit cu precădere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, jeep-ul de o jumătate de tonă, a fost folosit de forţele armate ale Statelor Unite pe toate fronturile de luptă, fiind cedat într-un număr impresionant de exemplare şi aliaţilor. În scurt timp, a devenit principalul vehicul folosit de către armata britanică, sovietică şi franceză.BMW cu parfum regalMai mult, organizatorii vor aduce la eveniment și autovehicule cu o bogată istorie, precum fosta mașină oficială a Majestății sale, Regele Mihai, un BMW 760Li. Extrem de apreciat de către Majestatea Sa, conducător auto cu o vastă experienţă,   modelul BMW 760Li a fost limuzina oficială cu care a făcut mai multe călătorii în ţară şi în străinătate.

Maşina se află în stare excelentă şi poate atinge viteza de 250 de kilometri pe oră, având un motor V12 de 5972cmc şi 439 CP. În plus, are toate sistemele de siguranţă şi confort, inclusiv sistem de navigaţie, televizor și frigider. Preţul de pornire este de 12.000 de euro.Adrenalină în bolidul lui SchumacherCei care preferă zgomotul unui motor puternic vor putea admira Ferrari-ul F399, condus de Michael Schumacher la mondialele din 1999. În acel an, bolidul a adus casei din Maranello titlul mondial la constructori. Exemplarul este în stare excelentă, nu rulează pe șosea, şi este construit pe un şasiu de carbon, având o greutate de 606 de kilograme, lungimea de 4, 38 metri și înălțimea de numai 96 de centimetri.

Automobilul de curse dispune de toate elementele de suspensie, roți independente cu bare stabilizatoare activate de tiranți, sistem de frânare, de asemenea, independent pe fiecare roată, cu discuri de carbon, dar și de un sistem de propulsie controlat de o cutie de viteze secvențială cu șapte trepte, amplasată longitudinal. Preţul de pornire este de 125.000 de euro.Automobilele de colecţie vor putea fi admirate de către pasionaţi într-o serie de evenimente-surpriză organizate de Artmark pe Litoralul Mării Negre, în perioada 22-25 august. Catalogul integral al loturilor „Licitaţiei de Maşini de Colecţie, Sports Memorabilia, Şampanii şi Vinuri de Colecţie‟ poate fi urmărit online sau descărcat de pe site-ul artmark.ro.

Sursa:www.adevarul.ro