Iubiri de legendă: Humphrey Bogart & Lauren Bacall jpeg

Iubiri de legendă: Humphrey Bogart & Lauren Bacall

📁 Istoria Filmului
Autor: Redactia OK Magazine

Lauren Bacall, ultima legendă a Hollywoodului de altădată, a decedat, ieri, la vârsta de 89 de ani, în urma unui accident cerebral. Revista OK! a creionat anul trecut, pe când actriţa era încă în viaţă, marea ei poveste de dragoste cu cel care a fost soţul ei, Humphrey Bogart.

O femeie de origine română a scris câteva file importante din istoria iubirii la Hollywood. Alături de Bogie, a trăit o dragoste ca-n filme, încălcând reguli sociale care și acum sunt bariere greu de trecut pentru atâtea cupluri. O astfel de pereche ar stârni și în Hollywoodul de azi scandal, însă Baby & Bogie au fost dintre excepţiile care demonstrează că iubirea adevărată depășește orice obstacole.

lauren jpg jpeg

Au spart tiparele iubirii, scriind o po­veste în care nimeni n-ar fi crezut ci­tind preludiul. Când s-au cunoscut, Humphrey Bogart avea 44 de ani și era în culmea gloriei. Lauren Bacall avea doar 19 ani și era acea tânără aspirantă la statutul de actriţă, stu­dentă la Academia Americană de Arte Dramatice, care cochetase şi cu modellingul. El venea dintr-o familie de rang înalt, mama lui fiind artist ilustrator, iar tatăl chi­rurg. Ea era fiica unei secretare și-a unui agent de vân­zări, care divorţaseră când Lauren avea doar cinci ani. Nu în ultimul rând, Humphrey era cât se poate de că­sătorit. „Am văzut proba ta pentru rol. O să ne distrăm mult împreună“, au fost primele lui cuvinte către Bacall, pe platourile peliculei „To Have And Have Not“.

Cum vă sună acest început? Chiar și cei mai mari romantici ai acelor vremuri ar fi alunecat în tabăra cârcotașilor, catalogând aceste premise drept începutul clasic al unei scurte aventuri extraconjugale pentru su­perstarul Bogart. Dar el nu mai avusese niciodată vreo legătură cu o parteneră de film. „Sper că Bogie a știut cât de mult l-am iubit, cât de mult a însemnat pentru mine, cât l-am preţuit. Am avut o altă viaţă după el, dar el a fost prima mea iubire și niciodată nu uiţi cea dintâi iubire“, spune Bacall, azi în vârstă de 88 de ani.

Și, într-adevăr, după Bogie, a încercat să-și recompu­nă viaţa și să regăsească iubirea, căci avea doar 32 de ani când Humphrey a murit. Dar nimic nu s-a mai legat în fe­lul acela magic, nici măcar idila cu Frank Sinatra, care ar fi trebuit să-i înece cumplita suferinţă după pierderea lui Bogie. Nici măcar singurul mariaj pe care Bacall l-a mai avut apoi n-a funcţionat, cu actorul Jason Robards Jr., de care s-a apropiat tocmai fiindcă acesta îi semăna atât de bine lui Humphrey. Căci da, după ce Bogie al ei s-a stins, Lauren a continuat să caute cu disperare și în zadar o fă­râmă din el în alt bărbat… Dar nimic n-a mai fost la fel. 

La fel ca în acel an 1943, când şi-a întâlnit jumăta­tea. Asta deși carisma lui Bogart de pe marele ecran nu-i transmisese iniţial prea multe lui Lauren. Chiar cu un an înainte, într-o dimineaţă de duminică, mama şi mătuşa ei, Rosalie, au luat-o la Cinema Capitol, din New York, ca să vadă „Casablanca“. „Rosalie era nebună după Hump­hrey. Mie mi se păruse doar că jucase bine, dar nebună după el?! Nicidecum. Ei i se părea sexy. Mie mi se părea că o luase razna. Nu înţelegeam deloc gusturile mătușii“, scrie Bacall în autobiografia ei, „By Myself“. Ce-o fi zis Rosalie ulterior, când nepoata sa a ajuns în braţele ido­lului ei? Şi asta după doar un an, graţie unei ședinţe foto care o transformase în coperta „Harper’s Bazaar“. 

Citeşte continuarea pe Okmagazin.ro