Istoria primului restaurant din lanţul McDonald's png

Istoria primului restaurant din lanţul McDonald's

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Ionuţ Cristian Ungureanu

Corporaţia gigant McDonalds este cel mai mare lanţ de restaurante de tip fast-food cu hamburgeri din lume, servind în prezent aproximativ 68 de milioane de clienţi pe zi din 119 ţări. Câţi ştiu însă că totul a pornit de la o mică afacere de familile, în America anilor 1940.

Cu sediul în Statele Unite ale Americii, compania a început în 1940 ca un restaurant de grătar operat de Richard şi Maurice McDonald.

Potrivit site-ului wikipedia.org, în 1948, au reorganizat activitatea lor ca un stand de hamburgeri care folosea principiile unei linii de producţie(unde componentele sunt asamblate pentru a face un articol finit).

Cu toate astea însă, cel care a stat la baza devoltării reţelei locale la lanţul mamut care este McDonald`s astăzi, ar fi fost omul de afaceri Ray Kroc care s-a alăturat companiei ca un agent de franciză în 1955. El a cumpărat ulterior lanţul de la fraţii McDonald şi a supravegheat creşterea la nivel mondial.

CLICKpe foto pentru a vedea imagini cu primul restaurant din lanţul mondial McDonald`s

image

În 1940, Maurice şi Richard (Mac şi "Dick") McDonald au mutat restaurantul tatălui lor de la Monrovia la San Bernardino, California. Restaurantul a fost redenumit "Famous McDonalds Barbeque", şi a servit peste patruzeci de articole de grătar, scrie site-ul retronaut.co

După ce fraţii au realizat că cea mai mare parte din profitul lor a venit de la hamburgeri, au stabilit un meniu simplificat axat pe hamburgeri, cheeseburgeri, cartofi prăjiţi, shake-uri, băuturi răcoritoare şi plăcintă cu mere.

Ultima schimbare prin care a trecut restaurantul a fost în anul 1948, atunci când numele i-a fost simplificat de către cei doi fraţi la "McDonald`s". A fost redeschis pe 12 decembrie 1948.

Sursa:www.adevarul.ro