Autor 31278 vizualizări


Hitler a ordonat construirea unui complex turistic mamut, proiect demarat în 1936 pe plaja Prora de pe insula Rügen, care ar fi urmat să aibă o capacitate de cazare de 20.000 de persoane şi spaţii de relaxare dedicate familiilor care puseseră umărul la clădirea celui de-al Treilea Reich.

Complexul turistic Prora din Germania, situat la Marea Baltică, are 10.000 de camere care nu au găzduit niciodată un turist. Fuhrerul a ordonat construirea lui în 1936, iar iniţial planul era să facă un hotel cu 300 de camere, restul complexului urmând să fie format din clădiri cu apartamente de locuit.

Resortul se născuse din ideea lui Hitler de a oferi poporului un spaţiu de relaxare şi distracţie pentru întreaga familie. Construcţia a fost oprită însă în 1939, momentul în care Fuhrerul a decis că toate eforturile trebuie concentrate în direcţia războiului.

Totuşi, opt corpuri de clădire fuseseră deja ridicate cu participarea organizaţiei politice Kraft durch Freude, devenită până în 1930 cel mai mare operator de turism din lume, conform Wikipedia. Clădirile ocupau aproape 5 km din plaja Prora.

Citeste mai mult:adev.ro/nekdwa