Imagini inedite din Irak, înainte să ia puterea Saddam Hussein png

Imagini inedite din Irak, înainte să ia puterea Saddam Hussein

Chiar dacă pare incredibil, Irak era cândva un loc pașnic. În pofida istoriei lungi și violente a acestei țări, au existat și vremuri mult mai calme. După ce Irakul și-a câștigat independența față de Regatul Unit al Marii Britanii (1932), nu au existat conflicte majore, iar oamenii trăiau în pace.

Irakul anilor '50-'60 arăta complet diferit. Comunitatea era rareori zdruncinată de conflicte violente, iar țara era una mult mai pașnică. Desigur, nu erau vremuri lipsite de probleme:în 1950, evreii erau exilați în nord, iar deceniile de turbulențe au lăsat urme vizibile.

Aceste decenii uitate au avut loc înainte de violențele care au distrus țara, înainte de războiul dintre Irak și Iran, înainte de războiul din Golf și de ocupația americană. Organizația teroristă ISIS a intrat în Irak acum doi ani, cu misiunea de a distruge istoria țării și de a întemeia un Califat Islamic, potrivit mic.com

Ultimele decenii înăbușite în conflict, dar și secolele pline de violență, oferă o imagine sumbră a Irakului. Mulți cred că această țară este un câmp de luptă constant. Cu toate acestea, următoarele fotografii oferă o altă față a Irakului, o poveste nescrisă a unor vremuri mult mai bune. Aceste imagini demonstrează că Irakul este mult mai mult decât un câmp de luptă și că oamenii de acolo meritau o viață mai bună.

Moscheea Jami Kibura din Mosul,  februarie 1963. Foto: Getty
Moscheea Jami Kibura din Mosul, februarie 1963. Foto: Getty

Moscheea Jami Kibura din Mosul, februarie 1963. Foto:Getty

Un grup de muncitori arabi,  fotografiat în 1952. Foto: Getty
Un grup de muncitori arabi, fotografiat în 1952. Foto: Getty

Un grup de muncitori arabi, fotografiat în 1952. Foto:Getty

Click aici pentru galeria foto si pentru continuarea articolului