Imagini cu Regina Maria în tradiţionala ie românească! jpeg

Imagini cu Regina Maria în tradiţionala ie românească!

📁 Monarhia în România
Autor: Tatiana Solomon

Faimoasele fotografii de arhivă ale Regina Maria în costum tradiţional românesc vor putea fi admirate începând de mâine, 20 iunie, în cadrul unui vernisaj, care va avea loc la orele 19.00 la Galeria Galateca din Bucureşti.

Vernisajul expoziţiei de la Galateca, intitulat "Măiastra - povestea nespusa a iei" este realizat în parteneriat cu comunitatea La Blouse Roumaine. Expoziţia va prezenta o selecţie de ii de patrimoniu sub forma unei instalaţii de artă, alături de faimoasele fotografii de arhivă ale Regina Maria în veşmânt tradiţional românesc, o serie de fotografii din perioada interbelică din colecţia britanicei Beryl de Zoete şi o incursiune în imagini a iei începând din cultura Cucuteni până în contemporan, la colecţiile vestimentare ce au făcut istorie, semnate de Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier şi Tom Ford.

image

Pentru acest proiect vom colabora cu Muzeul Horniman din Londra, Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Complexul Muzeal Astra din Sibiu şi Muzeul Bucovinei din Suceava. Partenerul nostru, La Blouse Roumaine a pornit ca o comunitate ce s-a format spontan pe Facebook pe 7 noiembrie 2012. La Blouse Roumaine îşi propune să promoveze ia tradiţională, simbol autentic al culturii româneşti, şi să o readucă în prim-plan, propunând-o drept brand de ţară al României”, se arată într-un comunicat al organizatorilor evenimentului. Expoziţia de la Galateca se înscrie în şirul evenimentelor organizate special pentru Ziua Universală a Iei, care se va serba luni, 24 iunie, de Sânziene, în toată lumea. Astfel, ia românească va fi serbată pe 6 continente, în 44 de ţări, 88 de localităţi, în total, având loc nu mai puţin de 99 de evenimente.

regina maria fotografiile fac parte din fototeca muzeului national de istorie a romaniei jpg jpeg
regina maria a romaniei in costum popular cc80d6ce57e281 jpg jpeg
mary by 1000fragrances blogspot ro jpg jpeg
cliima20130619 0200 1 jpg jpeg
Regele Mihai 13 jpeg