Imagini cu cele mai avansate fortificații din Al Doilea Război Mondial jpeg

Imagini cu cele mai avansate fortificații din Al Doilea Război Mondial

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Daniel Ștefan Călin

Zidul Atlanticului a fost un sistem de fortificații construit de-a lungul liniei de coastă din vestul Europei. Aceste fortificații au fost realizate de Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact în perioada 1942-1945.

Scopul Zidului Atlanticului era de apărare a teritoriilor continentale din vest cucerite de Hitler împotriva unei invazii din partea Aliaților. Zidul s-a vrut a fi o linie de fortificații sub forma unor obstacole complet impenetrabile de-a lungul plajei – buncăre, câmpuri minate, relatează WarHistoryOnline.com. Când Aliații au atacat Zidul Atlanticului în Normandia, au încercat să ia cu asalt punctul cel mai slab al acestuia, dar chiar și așa, misiunea a fost extrem de dificilă și s-a soldat cu multe victime.

Soldați germani amplasând obstacole care împiedică aterizarea navelor aeriene inamice
Foto Wikipedia
Soldați germani amplasând obstacole care împiedică aterizarea navelor aeriene inamice Foto Wikipedia

Soldați germani amplasând obstacole care împiedică aterizarea navelor aeriene inamice Foto Wikipedia

Conform BBC.co.uk, fortificațiile se întindeau pe o distanță de 1.287 km, de la granița de nord-vest a Spaniei, până în Scandinavia. Totuși, Zidul Atlanticului a avut cele mai puternice structuri pe teritoriul Franței. Azi, se pot vedea sute de barăci și diverse construcții pentru arme care se întind pe tot țărmul de vest. Spre deosebire de alte state, Franța nu pare să implementeze vreo politică de restaurare a fortificațiilor, acestea ajungând ruine care zac îngropate în nisip și în uitare.

Citește continuarea articolului aici