Historia Special, ediția de primăvară: Petrolul românesc în vremuri bune și în vremuri de criză png

Historia Special, ediția de primăvară: Petrolul românesc în vremuri bune și în vremuri de criză

📁 Istoria Presei
Autor: Redacția

Numărul de primăvară al revistei Historia Special este disponibil la toate punctele de distribuție a presei care încă mai sunt deschise în această perioadă nefastă a omenirii. Dacă nu aveți niciun astfel de chioșc în drumul vostru către cumpărăturile necesare, revista o puteți achiziționa în format digital, de pe platforma paydemic.com. Chiar și în vremuri de pandemie, este păcat să nu recuperăm părți din istorie – acum, istoria aurului negru, petrolul, o resursă care a fost deopotrivă mărul discordiei, dar și asul salvator.

Cu puţin timp înainte de Unirea din 1859, fraţii Mehedinţeanu construiau la Ploiești o instalaţie de rafinare/distilare a petrolului pentru a obţine petrol lampant. Încercau astfel să obţină combustibilul necesar iluminării Bucureștiului, contract pe care îl câștigaseră. Este România prima ţară din lume care a construit o rafinărie? Este de dezbătut. Dar, în mod cert, România este prima ţară care a raportat și a înregistrat, în mod oficial, producţie de petrol: 275 de tone, în 1857. În mod clar, de peste 150 de ani, petrolul a constituit resursa care a modernizat economia României. Rezervele însemnate de hidrocarburi au adus capitaluri, tehnologie și au dezvoltat o ramură industrială majoră într-o ţară care se baza, aproape în exclusivitate, pe agricultură și pe exportul de cereale.


HS 30 paydemic 4 sumar jpg jpeg

Așadar, citiți Historia Special dedicată petrolului din România! Nu uitați că Historia în format digital vine la pachet cu numeroase beneficii:

• Numerele cumpărate vor rămâne în contul dumneavoastră paydemic pe termen nelimitat;
• În cazul în care vă achiziţionaţi un abonament, pe durata acestuia primiţi toate produsele Historia apărute în acel interval (numărul lunar al revistei Historia, numărul trimestrial al revistei Historia Special, dar şi numele tematice exclusiv digitale);
• Pe durata abonamentului aveţi acces la întreaga arhivă digitală Historia;
• Abonamentul este cu 35% mai ieftin decât dacă ați cumpăra revistele în format fizic.

Cumpără Acum

K 01 HS 30 jpg jpeg