Grace și Rainier  Secretele celei mai luxoase nunți din toate timpurile jpeg

Grace și Rainier. Secretele celei mai luxoase nunți din toate timpurile

Nunta a durat două săptămâni, s-a desfășurat pe două continente, și a rămas până astăzi cea mai luxoasă din toate timpurile.

Nunta lui Charles cu Lady Diana și, mai apoi, nunta Prințului William cu Kate Middleton nu au reușit să detroneze ceremonia urmărită la vremea respectivă de 30 de milioane de oameni din toată lumea.

Mireasa, actrița Grace Kelly, născută în Philadelphia, a purtat o rochie albă, oferită de studiourile MGM și creată de un designer de Oscar, Helen Rose. A fost nevoie de aproape275 m de dantelă vintage belgiană și de 137 m de mătase, care au fost lucrate de 36 de croitorese, timp de trei săptămâni.

Voalul, realizat din 82 m de tul, a fost croit în așa fel încât chipul lui Grace să fie vizibil, iar coronița și pantofii au fost împodobiți cu perle.

Cuplul a avut parte de două ceremonii – căsătoria civilă în Sala Tronului din palat, în data de 18 aprilie, și căsătoria religioasă, a doua zi, în catedrala Sfântul Nicolae. Aceasta din urmă a fost declarată la vremea respectivă ”nunta secolului” și a stabilit un record absolut în materie de audiențe tv.

”A fost un eveniment incredibil, care și-a lăsat amprenta asupra oamenilor”, a declarat pentru revista People singurul fiul al cuplului, Albert.

”Pentru noi, pentru mine și pentru surorile mele, Prințesa Caroline și Prințesa Stephanie, e vorba despre nunta părinților noștri. Dar ce a însemnat asta pentru Monaco, pentru oamenii din lumea întreagă și felul în care povestea lor fascinează în continuare, asta este impresionant.”

Grace Kelly era deja un nume în cinematografie, după ce apăruse în pelicule precum ”Dial M for Murder” sau ”Rear Window”, când a ajuns la Cannes, în fruntea delegației americane, în 1955. Cu această ocazie a fost invitată într-o croazieră pe Riviera franceză până în principatul vecin, pentru o ședință foto cu prințul, la palat.

Cei doi s-au întâlnit cu această ocazie și au început la scurt timp o corespondență secretă. În același an se logodeau și începeau pregătirile pentru ceea ce avea să fie ”nunta secolului”.

Codul napoleonian al Principatului Monaco și Biserica Romano-Catolică impuneau desfășurarea a două ceremonii, una civilă și cealaltă religioasă. Prin urmare, întregul palat a fost redecorat pentru prima ceremonie, urmată de o recepție la care au luat parte 3.000 de cetățeni monegasci.

Au fost trimise 700 de invitații, inclusiv către Aristotel Onassis (care avea să devină mai târziu soțul lui Jackie Kennedy), magnatul hotelier Conrad Hilton, Cary Grant, Gloria Swanson și Ava Gardner. La urma urmei, mireasa era venea din America.

Cununia civilă din Sala Tronului, a durat numai 16 minute. Grace a purtat o rochie din tafta roz pal, împodobită cu dantelă de culoarea șampaniei, oferită, de asemenea, de studiourile MGM. După ce Grace și Rainier și-au spus DA, a urmat citirea celor 140 de titluri acordate Prințesei de Monaco, care a durat nici mai mult, nici mai puțin de 25 de minute.

Mireasa a plutit grațioasă sub privirile atente ale milioanelor de oameni, în vreme ce Rainier a fost cam agitat, având nevoie de ajutorul soției pentru a-i pune verigheta pe deget. Nunta s-a încheiat cu o petrecere cu caviar, crabi, șampanie și peste 600 de invitați, înainte ca prințul și prințesa să plece în cele două săptămâni de miere, la bordul iahtului Deo Juvante II.

Vezi aici GALERIE FOTO