Fotografii inedite cu Eva Braun jpeg

Fotografii inedite cu Eva Braun

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Cezara Anton

Poze inedite din albumele Evei Braun, descoperite de către Reinhard Schultz (colector și curator de fotografii) în Arhivele Naționale ale SUA, confiscate în 1945 de către armata americană.

Eva Braun, a doua fiică a unui director de școală catolic, s-a născut în anul 1912. În 1929, a început să lucreze în studioul lui Heinrich Hoffman, fotograful oficial al NSDAP, unde viața i s-a transformat radical când l-a întâlnit pe viitorul Cancelar al Germaniei, Adolf Hitler. Altfel, probabil, povestea sa nu ar fi fost atât de interesantă pentru publicul larg.

Deși a fost loială lui Hitler, acesta a tratat-o într-un mod aproape disprețuitor. Nu îi permitea să ia masa cu el, dacă avea invitați importanți și îi displăcea total faptul că fuma, se machia, precum și modul ei de a se îmbrăca. Hitler o vedea ca un fel de ornament, închisă în apartamentele sale de la Berlin și München sau la Berghof, unde aceasta suferea de singurătate. Uneori îi dăruia bijuterii, însă pietrele pe care le aveau încrustrate erau foarte ieftine.

Propunându-și să atragă atenția lui Hitler, Eva a încercat, fără succes, să se sinucidă de două ori, în 1932 și 1935. Führer-ul, însă, a continuat să o ignore și să mențină relația secretă, considerând că va pierde susținerea publicului feminin, dacă s-ar fi aflat de existența Evei.

Click pe imagine pentru a intra in galeria foto

11  Worthsee long a Mnchen  1937 0 jpg jpeg