Familie numeroasă? Alege un frigider side by side! jpeg

Familie numeroasă? Alege un frigider side by side!

Autor: advertorial

Achiziționarea unui nou frigider poate fi destul de dificilă luând în considerare câte modele există: clasice, combine frigorifice sau side by side. Frigiderele side by side au două compartimente separate, fiecare cu ușa sa. Pe o parte este congelatorul, iar pe cealaltă parte este frigiderul. Există o mulțime de avantaje pentru acest tip de frigider, mai ales dacă ai o familie numeroasă și ai nevoie de mult spațiu de depozitare. Iată de ce să alegi un frigider side by side pentru casa ta.

Mult spațiu de depozitare

Frigiderele side by side sunt în mod normal mai mari decât celelalte modele, ceea ce înseamnă că vei avea mai mult spațiu pentru depozitarea alimentelor pentru întreaga ta familie. Majoritatea încep de la o capacitate de 500 de litri și pot ajunge la peste 800 de litri. De obicei, orice peste 500 de litri trebuie să fie suficient pentru o casă cu 4 membri. 

Au control inteligent al temperaturii

Într-o familie numeroasă, frigiderul este foarte solicitat, iar ca rezultat, ușile acestuia sunt deschise și închise în mod constant. Controlul inteligent al temperaturii este o funcție importantă pe care trebuie să o iei în considerare atunci când achiziționezi un side by side. Aceasta va regla temperatura frigiderului pentru a rămâne constantă indiferent de câte ori este deschisă ușa acestuia.

Poți alege sistemul de ușă în ușă. 

Modelele mai noi de frigidere side by side includ un sistem foarte convenabil, care salvează energie. Este vorba despre o ușă care este plasată pe exteriorul ușii principale ale frigiderului, care îți permite să ai acces în compartiment fără a fi nevoit să deschizi ușa principală a frigiderului. Acest compartiment este perfect pentru băuturi, considemente sau alte alimente la care vrei să ai acces rapid pentru a putea salva timp și energie.

Frigider sau congelator? Tu decizi!

Continuând să ne uităm la tehnologia nouă, câteva modele noi de pe piața de frigidere side by side pot fi un frigider sau un congelator. Acest lucru înseamnă că tu alegi care parte a frigiderului este congelatorul și care parte este frigiderul, în funcție de nevoile tale. Dacă ai tendința să mănânci mai multe alimente proaspete, atunci poți alege ca partea cea mai mare a side by side-ului să fie frigiderul, dar dacă gătești mult și congelezi mare parte din preparate, atunci vei avea mai multă nevoie de spațiu de congelare.

Vin cu o mulțime de alte avantaje

Rafturi ajustabile și anti-pătare

Rafturile ajustabile și anti-pătare sunt avantaje foarte importante pentru un side by side. Rafturile ajustabile îți permit să reconfigurezi spațiul din frigider în așa fel încât să îl potrivești nevoilor tale, mai ales dacă depozitezi produse de dimensiuni mai mari. Rafurile anti-pătare sau anti-murdărie îți permit să cureți rapid și ușor orice aliment vărsat în frigider. Unele rafturi au un sistem de colectare a lichidelor vărsate pentru ca acesta să nu ajungă și la rafturile de sub.

Dozator de apă sau gheață

Câteva modele de side by side oferă un avantaj foarte convenabil: dozatorul de apă și, în unele cazuri, de gheață, montant pe exteriorul ușii frigiderului. Atunci când vrei un pahar de apă rece, tot ce trebuie să faci este să îl torni de la dozator. Aici există mai multe opțiuni. Fie optați pentru un side by side cu rezervor interior, fie pentru modelele care trebuie racordate la rețeaua de apă.

Control al temperaturii și umidității pe secțiuni

Majoritatea modelelor de figidere side by side îți vor permite să ajustezi electronic toate funcțiile de care ai nevoie precum temperatura și umiditatea. Modelele și mai avansate îți vor permite să setezi temperaturi diferite pe fiecare secțiune în parte. Acest lucru îți va fi de folos în cazul în care vrei să păstrezi la rece carne sau diferite alimente perisabile pentru mai mult timp. Unele modele de side by side oferă chiar și compartiment special pentru băuturi, dar și funcții de răcire sau congelare rapidă.