Faimosul tren Orient Express ajunge la București jpeg

Faimosul tren Orient Express ajunge la București

Orient Express-ul, cel mai vestit tren din Europa, soseşte astăzi, la ora 14.20, în Gara de Nord din Bucureşti. Celebra garnitura parcurge o dată pe an ruta Paris-Istanbul, readucând în memorie traseul celui mai cunoscut tren european care pornea cu mai bine de 125 de ani în urmă, de pe peronul Gării de Est din Paris, spre îndepărtatul Istanbul.

În acest an, trenul tranzitează România în perioada 2-10 septembrie. Trenul va opri în această dimineaţă la Sinaia, unde pasagerii vor putea vizita castelul Peleş şi alte obiective turistice ale oraşului, urmând ca după prânz vestitul tren să intre în Gara de Nord. Mâine, de la ora 9.00, îşi va continua călătoria spre Istanbul. Următoarea oprire va fi Varna, în Bulgaria.

image

Orient Express se întoarce de la Istanbul la data de 8 septembrie, sosind în Bucureşti Nord la ora 14.00. Trenul îşi va relua călătoria, spre Budapesta în data de 9 septembrie, la ora 10.50 din Bucureşti Nord, având o oprire turistică de aproximativ 5 ore în Sinaia, se arată în comunicatul de presă emis de CFR Călători.

Orient Express-ul circulă pe ruta:Paris-Viena-Budapesta-Sinaia-Bucureşti-Varna-Istanbul-Bucureşti-Sinaia-Budapesta-Viena-Veneţia.

Trenul compus din vagoane selecte, confortabile şi luxoase reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei unite.