Elena Ceausescu FOTO Profimedia

Elena Ceaușescu era un adevărat voyeur – asculta cu nesaț partidele de sex ale nomenclaturiștilor!

În cartea Orizonturi Rosii a lui Mihai Pacepa sunt relatate unele dintre cele mai detaliate și mai ciudate episoade din viața cuplului prezidențial, dar și a acoliților acestora. Un loc important îl ocupă savanta de renume mondial – Elena Ceaușescu. Pacepa a prezentat-o ca pe un adevărat voyeur. 

Una dintre obsesiile majore ale Elenei Ceaușescu era să știe cum fac sex nevestele nomenclaturiștilor. Îi punea pe agenții lui Ceaușescu să planteze microfoane în camerele lor, iar apoi asculta casetele aduse de securiști, fericită să afle detalii din viața intimă a altor oameni.  

Asta pentru că Elena Ceauşescu savura înregistrările primite de la Securitate în care una dintre soţiile subalternilor săi făcea sex cu amanţul. „S-o văd culcată în pielea goală sub omul tău! Mişcând din fundul ei grozav până la orgasm!”, spunea Ceauşeasca. Una dintre femeile pe care le ura era Violeta Andrei, soţia lui Ştefan Andrei, fostul ministru al Afecerilor Externe în Republica Socialistă România. 

  „Uită-te la curva asta! a izbucnit atunci Elena. Partidul i-a dat ca soţ unul dintre oamenii săi de valoare, iar ea îşi ridică poalele în cap în faţa oricărui Tarzan care îi zâmbeşte”, ar fi comentat Elena Ceauşescu. 

După ce ar fi ascultat prima dată toată înregistrarea Elena Ceaușescu ar fi spus :   

- Curva dracului, a spus Elena respirând din greu. Ascult-o, dragă, cum șuieră din vârful limbii și cum începe-apoi să urle ca hiena, de-ți sparge timpanele. Din acea zi, Elena a făcut o pasiune pentru Violeta. În aprilie, Elena a cerut să i se instaleze echipament de ascultare în „camera din spate", iar după aceea a început să păstreze casetele cu Violeta. Și altele." 

  Şi Eugen Proca, fost ministru al Sănătăţii, a vorbit despre răutatea Elenei Ceauşescu. Acesta o vedea ca pe o scorpie, „ceva între Imelda Marcos, Evita Peron şi Jiang Qing”. „Era o adevărată scorpie. Nu era niciodată mulţumită. Era meschină şi încăpăţânată. Era demonul lui Ceauşescu.”