Drama ascunsă a fostului președinte al Franței, Jacques Chirac jpeg

Drama ascunsă a fostului președinte al Franței, Jacques Chirac

Fiica fostului președinte francez Jacques Chirac, Laurence, a murit la 14 aprilie 2016. Cu câteva zile înainte, femeia în vârstă de 58 de ani fusese internată în spital după un stop cardiac. Medicii au reușit să-i repornească inima, însă Laurence a intrat într-o comă din care nu s-a mai trezit. A fost sfârșitul dureros al unei drame care a umbrit întreaga carieră a lui Jacques Chirac.

Puțină lume, chiar dintre francezi, mai știa că fostul președinte Jacques Chirac are două fiice. Cei mai mulți au reținut-o doar pe mezina familiei, Claude, foarte prezentă în viața publică, alături de tatăl său.

Fiica cea mare a fostului președinte, Laurence Chirac, inteligentă și destinată unei cariere de succes în medicină, s-a îmbolnăvit de anorexie nervoasă – o tulburare de alimentație – în adolescență, când avea 15 ani.

Mult timp, Bernadette Chirac, a pus această afecțiune pe seama unei meningite prost tratate. În tot cazul, acesta a fost diagnosticul pus de medici după ce Laurence a acuzat niște dureri de cap foarte puternice în timpul unui sejur în insula Corsica, la începutul anilor ’70. Câteva săptămâni după revenirea din acest sejur, Laurence a încetat să mai mănânce.

Continuarea articolului aici