Derivate ale Pokerului pe care sa le încerci   jpeg

Derivate ale Pokerului pe care sa le încerci

Autor: advertorial

Pokerul, la nivel internațional, este simbolul cazinoului. În anii 2000 în special, a avut o perioadă de popularitate maximă, datorită jocului de poker stars advent. La fel ca și a celelalte jocuri, noutatea era faptul că puteai juca cu jucători de oriunde din lume. Texas Hold’em, de exemplu, rămâne favoritul atât al începătorilor, cât și al profesioniștilor.

În acest articol, vă vom prezenta o listă cu diferitele variațiuni pe care le întâlniți în jocurile de poker. Chiar dacă pokerul este în mare parte un joc bazat pe strategie, aceste exemplu sunt puțin modificate, tocmai pentru a face lucrurile mai interesante.

Seven Card Stud  

Când vă aflați pe site-ul unui cazino pe internet, veți observa că sloturi cu fructe sunt în continuare printre preferatele de acolo. Cu toate acestea, jucătorii de poker sunt mulți, iar pe platformele online, o variantă îndrăgită de poker este Seven Card Stud.

Înainte de a se populariza Texas Hold’em, acest joc, Seven Card Stud, era la modă printre profesioniștii de poker. În acest joc, totul începe de la o carte cu fața în sus și una cu fața în jos, pe care jucătorii pariază. Jocul continuă până când aceștia primesc o a cincea sau a șasea carte cu fața în sus. 

În tot acest timp, variantele de pariere rămân tot bet sau fold. La final, fiecare jucător primește cea de-a 7-a carte pentru a-și completa mâna, urmată de ă ultimă rundă de pariere. Spre deosebire de clasicul Texas, Seven Card presupune mai multă strategie. De asemenea, parierea fiind progresivă, în funcție de numărul de cărți, jucătorii nu vor fi stresați de aspectul acela. Seven Card Stud este o sursă grozavă de distracție, pe care o recomandăm tuturor jucătorilor ce vor să încerce variațiuni de poker.

pot limit omaha jpg jpeg

Pot Limit Omaha  

Pot Limit Omaha, un alt joc foarte popular, este apreciat de foarte mulți datorită simplății acestuia. Fiind un joc foarte similar cu Texas Hold’em, nu este de mirare că sunt numeroși jucători care îl încearcă.

Diferența dintre Pot Limit și Texas este faptul că aici, dealerul este cel care oferă cele 4 cărți, în loc de 2 la Texas. Apoi, fiecare jucător în parte trebuie să creeze cea mai bună combinație de 5 cărți, folosind obligatoriu două dintre cărțile deja din mână. De asemenea, așa cum spune și numele, mizele vor ci cu o limită, fără a o putea schimba.

Pot Limit Omaha este o alegere excelentă pentru fanii Texas Hold’em. Cu toate acestea, începătorii ar trebui să le încerce cu precauție, neavând o strategie pe care să o poată folosi pentru moment. La acest jos, strategiile sunt foarte importante pentru a putea înțelege dinamica acestui tip de poker. Însă dacă veniți deja cu un pachet de cunoștințe de la Texas Hold’em, totul va și ușor ls Pot Limit Omaha.

Pai Gow Poker

O altă variantă populară, Pai Gow Poker, este o variantă creată repede după apariția pokerului și care și-a croit drumul în cazinourile moderne. Varianta inițială a Pai Gow Poker este una cu multe surprize și beneficii pentru jucătorii săi. De asemenea, un alt aspect important este faptul că varianta inițială utiliza piese de domino. 

Astăzi însă, în loc de acele piese de domino, se folosesc 7 cărți pentru fiecare mână. Cu ajutorul acestora, fiecare jucător trebuie să construiască două mâini separate. Un mare avantaj la Pai Gow Poker este multitudinea de variante pe care o au jucătorii. De asemenea, toate strategiile care pot fi utilizate creează o sursă perfectă de distracție pentru toată lumea.

Varianta ideală la Pai Gow Poker este să aveți o mână din 2 cărți și una din 5 cărți, ambele mai bune decât mâinile dealerului. Însă în cazul în care dealerul are ambele mâini mai bune, partida este pierdută.

Mississippi Stud

Provenind din Statele Unite, Mississippi Stud este un joc derivat din varianta clasică de poker, unde scopul final este de a face cea mai bună mână. De asemenea, această mână trebuie să fie formată din perechi de șase sau mai mari, pentru a câștiga. 

În cazinouri, Mississippi Stud este preferat de către jucătorii care nu vor să se înscrie într-o partidă lungă de Texas Hold’em. În această versiune, fiecare jucător începe cu un număr de 2 cărți în mână. La finalul partidei, dacă jucătorul încheie cu perechi până în 10, acesta poate avea o împingere, prin care își păstrează pariurile. Când perechile sunt peste 5, deja jocul este câștigat garantat. În Mississippi Stud, fiecare jucător are câte 3 șanse de a putea lua o decizie de risc. Prin aceste decizii, puteți opta dintre ridicare sau fold, înainte de arătarea cărților în fața comunității. 

Spre deosebire de un joc precum blackjack, aici nu veți fi limitat de un singur pariu pe sesiune. Secretul din spatele jocului de Mississippi Stud este de a juca corect primele două cărți. Odată ce ați comis o greșeală la acelea, ele vor influența și următoarele decizii. 

five card draw jpg jpeg

Five Card Draw

O ultimă variantă de poker pe care nu putem să nu o precizăm este Five Card Draw. Acest joc este probabil, pentru majoritatea dintre noi, cel care ne-a introdus în speciala lume a pokerului. Five Card Draw este atât de popular, încât îl veți putea observa lejer jucat în toate filmele vechi celebre de poker din lume. 

De-a lungul timpului, Five Card Draw și-a pierdut din popularitate, din cauza celorlalte variațiuni noi create de către jucători. Cu toate acestea, el a reuși să supraviețuiască în cazinourile online. 

Jucătorii pot face fold la o mână de până la 3 cărți, având ulterior posibilitatea de a trage alte 3 cărți. Această posibilitate creează jucătorilor loc de strategii interesante prin care să câștige partida.

Concluzie

Avantajul în a avea atâtea variațiuni de poker la dispoziția dumneavoastră este de a putea găsi rapid cea care vi se potrivește. Indiferent de părerile care se împart în comunitatea de poker despre diferite jocuri, ceea ce contează cu adevărat este să vă distrați. 

În concluzie, vă recomandăm să încercați măcar o dată toate aceste variații de poker descrise în acest articol. Astfel, veți descoperi acea variațiune care se pliază perfect modul în care formați dumneavoastră strategiile.