Cupluri criminale în istorie jpeg

Cupluri criminale în istorie

De-a lungul vremii, ucigași în serie s-au înregistrat peste tot în lume, dar crimele comise de cupluri sunt mai des întâlnite în America și în Marea Britanie (sau ele sunt mai des raportate). În continuare, cele mai cunoscute cazuri de cupluri criminale: 

SYED FAROOK și TASHFEEN MALIK

Syed Farook și Tashfeen Malik sunt suspectați pentru uciderea a 14 persoane în ziua 2 decembrie 2015 în San Bernardino, California, în cel mai mare masacru petrecut în Statele Unite în ultimii trei ani. Autoritățile americane iau în considerare posibilitatea unui act terorist dată fiind natura crimei și presupusele legături ale lui Farook cu teroriști islamiști cunoscuți.

BONNIE PARKER și CLYDE BARROW

clyde jpg jpeg

Cel mai cunoscut cuplu criminal din istorie este, cu siguranță, cel format din Bonnie Parker și Clyde Barrow. În perioada interbelică, pe parcursul a 21 de luni, ei au ucis cel puțin 13 persoane. Au fost omorâți pe 23 mai 1934 într-o ambsucadă a poliției. Poveștile despre relația lor și crimele comise au creat o adevărată legendă despre Bonnie și Clyde, documentată în nenumărate cărți și filme.

RUDOLFO INFANTE și ANNA VILLEDA

Rudolfo Infante și Anna Villeda, originari din Mexic, au răpit, violat și ucis opt femei în 1991. Au fost prinși în același an de poliție și condamnați la 40 de ani de închisoare. 

RAY și FAYE COPELAND

Ray și Faye Copeland, în vârstă de 76, respectiv 69 de ani, au fost cei mai bătrâni suspecți condamnați vreodată la închisoare în Statele Unite. Ray a murit de cauze naturale înainte de execuție, iar Faye a fost o vreme cea mai bătrână prizonieră în așteptarea execuției, dar sentința ei a fost în final comutată la închisoare pe viață. A murit ulterior la 82 de ani.

Între 1986 și 1989, cei doi au omorât cel puțin cinci persoane, fiind suspectați de cel puțin alte șapte crime. 

FRED și ROSEMARY WEST

fred and rosemary west jpg jpeg

Britanicii Fred și Rosemary West au omorât între 12 și 20 de persoane între anii 1967 și 1987. Cei doi urmăreau în principal tinere femei și au comis majoritatea crimelor în propria casă, ascunzând cadavrele în apropierea proprietății. Fred și Rosemary au fost acuzați și de uciderea propriei lor fiice. Fred West s-a spânzurat înainte de a ajunge la proces, iar Rosemary a fost condamnată la închisoare în 1995 pentru zece dintre crimele comise. 

IAN BRADY și MYRA HINDLEY

Ian Brady și Myra Hindley din Marea Britanie au omorât cinci persoane (inclusiv copii) între iulie 1963 și octombrie 1965. Potrivit Myrei, Brady spera să comită crima perfectă. 

Myra Hindley a murit în 2002, la vârsta 60 de ani. Brady este închis într-un spital de psihiatrie.

GERALD și CHARLENE GALLEGO

gallego jpg jpeg

Între 1978 și 1980, Gerald și Charlene Gallego au omorât zece oameni, majoritatea adolescenți pe care cei doi i-au răpit și pe care i-au obligat să întrețină relații sexuale cu ei. Gerald a murit de cancer în 2002, iar Charlene a ieșit între timp din închisoare. 

Potrivit specialiștilor, există o diferență semnificativă – atât intelectuală, cât și psihologică – între ucigașii care omoară în mod impulsiv și cei ca Gerald și Charlene Gallego, care omoară premeditat. 

JAMES GREGORY MARLOW și CYNTHIA COFFMAN

În 1986, James Gregory Marlow a omorât – prin împușcare sau strangulare – cinci persoane. Iubita lui, Cynthia Coffman, care și-a părăsit soțul și copilul pentru a fi cu Marlow, și-a recunoscut implicarea în crime, dar a susținut că a fost obligată de James să ia parte la ele. Cei doi au fost condamnați la moarte pentru crimele lor. Coffman, care își așteaptă și astăzi execuția, a fost prima femeie condamnată la moarte în California după ce statul american a reintrodus această pedeapsă în 1977. 

DAVID și CATHERINE BIRNIE

David și Catherine Birnie din Australia au violat și ucis cel puțin patru femei în anii '80. Amândoi au fost condamnați la închisoare pe viață pentru crimele lor. David s-a sinucis la un moment dat în celula sa, iar Catherine rămâne și astăzi în închisoare. 

ADOLFO CONSTANZO și SARA ALDRETE VILLAREAL

constanzo jpg jpeg

Adolfo Constanzo și Sara Aldrete Villareal din Mexic, porecliți „Nașii din Matamoros”, au condus un cult implicat în sacrificii umane. Poliția bănuiește că cei doi au fost responsabili, în anii '80, de cel puțin 25 de crime. Constanzo a murit la 26 de ani (înconjurat de poliție, a rugat pe un membru al cultului să îl împuște), iar Villareal este și astăzi în închisoare.