Cum să alegi încălțăminte bărbați în funcție de perechea de pantaloni casual pe care o porți? jpeg

Cum să alegi încălțăminte bărbați în funcție de perechea de pantaloni casual pe care o porți?

Autor: advertorial

Spre deosebire de multe piese din garderoba doamnelor și domnișoarelor, multe din elementele din garderoba bărbaților sunt foarte versatile și se pot transforma din casual în formal în funcție de cum le mixezi și, mai ales, în funcție de tipul de încălțăminte bărbați pe care îl alegi. Cum majoritatea poartă pantaloni casual bărbați, este important să știi și ce tip de încălțăminte poți asorta la aceștia. Nu este așa de simplu precum pare să fii confortabil, dar totuși stilat sau elegant, deci trebuie să acorzi o atenție sporită modelelor și culorilor atunci când le combini. Dacă ai dubii mai mereu și nu știi ce tip de încălțăminte bărbați se potrivește cu pantalonii tăi, iată mai jos câteva sfaturi pe care le poți urma.

Ce tip de încălțăminte bărbați poți purta la blugi?

Blugii sunt cel mai comun tip de pantaloni casual bărbați, iar motivul este că poți purta cam orice tip de încălțăminte cu aceștia. Însă, ce ar trebui mereu să eviți la blugi sunt pantofii lucioși, ca cei din piele lăcuită, care sunt, bineînțeles, meniți pentru ținute mult mai elegante. Poți purta ghete, pantofi sport, mocasini sau sandale cu blugi, și poți opta și pentru patofi cu șiret sau slip-on care să nu fie prea eleganți. Cel mai simplu mod de a alege încălțăminte pentru blugi este să te lași ghidat de cămașa sau bluza pe care o porți. De exemplu, pentru un tricou polo, poți opta pentru mocasini sau pantofi boat. Un tricou funcționează foarte bine cu încălțăminte bărbați sport.

Ce tip de încălțăminte poți purta cu pantaloni casual bărbați?

Pantalonii chino sunt extrem de versatili și pot fi foarte ușor duși spre zona de casual, dar și spre zona de elegant, în funcție de tipul de încălțăminte bărbați pe care îl alegi. Există o varietate de tipuri de mocasini, pantofi oxford și alte tipuri de încălțăminte care funcționează foarte bine cu acest tip de pantaloni casual bărbați. Dacă optați pentru pantofi oxford, cu acele perforații, sau pentru o pereche de pantofi cu cataramă, atunci stilul va fi ceva mai elegant Dacă optezi pentru ceva împletit, din pânză sau cu modele brodate, va fi puțin mai casual. Pentru a ține lucrurile simple, poți opta pentru o pereche de oxford simpli sau o perehe de ghete.

Ce tip de încălțăminte bărbați poți purta la pantaloni eleganți?

Cu pantalonii eleganți vei purta mereu același tip de încălțăminte bărbați pe care l-ai purta și la costum. Dacă materialul este mai lucios, de obicei indică o pereche de încălțăminte bărbați mai elegantă, la fel cum și flecul mai butucănos și talpa mai groasă indică același lucru. Alege un pantof în aceeași culoare sau o culoare mai închisă decât pantalonii tăi, iar dacă porți curea, asigură-te că este în aceeași culoare cu pantofii.

Cum alegi încălțăminte bărbați în funcție de culoare?

Dacă porți o curea de piele sau o geacă de piele, potrivește culoarea pantofilor la acestea cât mai bine posibil. Pentru o jachetă simplă maro, poți opta pentru încălțăminte bărbați în aceeași nuanță de maro intens. La fel se aplică și pentru curele. Pantofii negrii se potrivesc foarte bine cu pantaloni casual bărbați în culori ca bleumarin, gri sau negru. Pantofii maro se potrivesc cel mai bine cu pantaloni maro, bej, crem, nuanțe de verde, khaki sau alte nuanțe pământii. Pantofii burgundy merg foarte bine cu khaki, nuanțe de maro mai deschise la culoare, albastru și gri. Poți purta încălțăminte crem sau bej cu pantaloni casual bărbați în nuanțe pămânii deschise la culoare, albastru, bej sau alb.

Dacă vei să obții un efect inedit, poți combina cu pantaloni casual bărbați albi o pereche de pantofi sau mocasini într-o nuanță de bleumarin. Poți adăuga o cămașă albă, cu mâneci scurte dacă este vară, pe care să o bagi în pantaloni și o curea tot bleumarin. Look-ul, chiar dacă este compus din piese casual, are un aer foarte stilat și classy.

Pantofii din piele întoarsă în nuanțe deschise la culoare sunt cei mai potriviți pentru pantaloni casual de bărbați, materialul oferindu-le un aspect mai informal. De asemenea, este un tip de încălțăminte bărbați pe care este mai bine să o păstrați pentru vreme bună.

Dacă vrei să încerci încălțăminte bărbați în culori îndrăznețe, cum ar fi tălpi colorate sau modele deosebite, este recomandat să le potrivești cu pantaloni casual bărbați în culori pale, în special bej și, desigur, alb. Încearcă să nu amesteci multe culori, întrucât poate fi prea obositor. Tonurile neutre combinate cu culorile îndrăznețe de pe încălțări, îi va face pe cei din urmă să iasă în evidență. 

Nu uita de stilul personal atunci când alegi piesele vestimentare. Poate preferi aspectul mai casual-smart, poate ești mai elegant sau boho sau preferi hainele tip athleisure. În orice caz, trebuie să te simți bine în hainele pe care le îmbraci.