Cum a fost construit metroul din New York jpeg

Cum a fost construit metroul din New York

📁 Istorie Urbană
Autor: Dorina Călin

Daily Mail publică o serie de fotografii alb-negru care arată cum a fost construită una dintre cele mai vechi reţele de transport public din lume. Este vorba de metroul din New York.

De la construirea primelor 28 de staţii de metrou din New York, reţeaua de transport subteran din metropola americana a ajuns să numere, astăzi, 468 de staţii. Peste 1, 64 miliarde de călători circulă cu acest mijoc de transport.

În fotografiile alb-negru se poate vedea cum au trudit muncitorii pentru a realiza cei 1.355 de kilometri de şine care străbat oraşul pe sub pământ.

Fotografiile aflate în posesia arhivei municipale din New York arată procesul de construcţie a reţelei de metrou, desfăşurat între 1901 şi 1931.

VEZI AICI PENTRU GALERIE FOTO

56y7 jpg jpeg

Astăzi New Yorkul are 21 de magistrale de metrou, cea mai adâncă dintre ele fiind construită la 55 de metri de sufrafaţa drumului. Potrivit Metropolitan Transit Authority, metroul din New York este al şaptelea cel mai aglomerat din lume, după Tokio, Moscova, Beijing, Shanghai, Seul şi Guangzhou.

Numărul mediu de călători într-o zi din timpul săptămânii a fost de 5, 3 milioane anul trecut, cea mai mare valoare înregistrată vreodată pentru metroul din New York.